jueves, 23 de mayo de 2013

Locals alternatius


L’Ateneu La Flor de Maig
ofereix música de Veracruz en el
seu “III Vermut en Flor 




La Flor de Maig fou una cooperativa de consum històrica nascuda l'any 1890 al barri del Poblenou de Barcelona. Nascuda el 1890, té edifici propi al carrer de Wad-ras (ara Doctor Trueta) des del 1896. Va esdevenir una de les cooperatives més potents de Catalunya, amb diverses sucursals, dues al Poblenou, als carrers de Pellaires i Pere IV. 

La cooperativa, de la qual es conserven els documents fundacionals, comptava amb una granja a Cerdanyola del Vallès, ara transformada en unes dependències de la Diputació de Barcelona que conserven el nom de La Flor de Maig. 

El 1950 va tancar les portes a causa d'una forta crisi econòmica, però l'edifici del carrer Wad-ras va continuar com a escola. 

El 1978 va ser recuperat per l'Associació de Veïns del Poblenou, que va impulsar la constitució d'un ateneu popular, que encara subsisteix actualment amb picabaralles judicials. El darrer capítol va tenir lloc el passat 20 de març de 2013 amb la declaració davant el Jutjat d’Instrucció nº6 de Barcelona la Presidenta y la Secretaria de l’Ateneu Flor de Maig com a imputades por un delicte d’usurpació. 

Reprenent el fil de la història val adir que La Flor de Maig va impulsar les Festes de Maig des del 1979, i solen tenir lloc el segon o tercer diumenge d'aquell mes. A més, ofereix activitats culturals tot l’any des de la seva posada en funcionament.

I aquí arribarem a la celebració del “III Vermut en Flor” el proper diumenge 26 de maig de 2013 on tindrà lloc l’actuació del grup mexicà “Áriles del Sotavento (Son jarocho)”, l’actuació del Dj  Maguabo, i la presentació de l’exposició “Dos anys de 15 M... Una mirada col·lectiva”...

Ateneu Flor de Maig te la seva seu al carrer del Doctor Trueta 195 de Barcelona

No hay comentarios: