viernes, 10 de mayo de 2013

Continua oberta amb èxit


Carmen Amaya 1963.
Fotografies de Colita i Julio Ubiña 
exposició a La Virreina 






Des el 8 de maig podem veure l’exposició de fotografés d’aquest afigura mítica del ball i el cante a Barcelona. 

Informa la web oficial de La Virreina Centre de la Imatge (Amb seu a La Rambla 99 de Barcelona) que es qui acull aquesta  exposició homenatge a la figura de la mítica bailaora catalana a través de fotografies de Colita i Julio Ubiña que retraten las vivències i els balls d’Amaya en el seu darrer any de vida.   

Reproduïm les paraules dels organitzadors, que ens diuen que son unes imatges, que van del reportatge al retrat pur, i que estan dotades d’una gran expressivitat, reforçada per una estètica característica de la dècada de 1960, amb forts contrastos entre llums i ombres. 

L'exposició s'emmarca dins de la celebració del Any Carmen Amaya, impulsat per la Generalitat de Catalunya amb motiu del centenari del naixement de l'artista i del 50è aniversari de la seva mort. També forma part de Circuit 2013. Fotografia Documental Barcelona, la nova cita fotogràfica que convertirà Barcelona en la capital de la fotografia documental durant els propers mesos de juny i juliol. 


Les fotografies exposades conviden a realitzar un recorregut cronològic per diferents moments de la vida artística i personal de Carmen Amaya: des de l’arribada a l’aeroport de Barcelona procedent de Mèxic i el retorn al barri del Somorrostro que la va veure néixer, assistim al rodatge de la mítica pel·lícula de Rovira Beleta Los Tarantos i a l’última actuació al Palau de la Música, abans de passejar per la Costa Brava i indrets pertanyents a la seva intimitat, per acabar amb la seva mort, el 19 de novembre de 1963 a la seva casa de Begur. 


Carmen Amaya 1963. Fotografies de Colita i Julio Ubiña es podrà visitar al Virreina LAB fins al pròxim 7 de juliol.

No hay comentarios: