sábado, 4 de mayo de 2013

Cinema mexicà

El Alcalde
d’Emiliano Altuna, Carlos F. Rossini i Diego Osorno
als “Cinemes Renoir Floridablanca”
de Barcelona





Dimecres 29 de maig de 2013 comença el conegut festival de cinema documental “Docs Barcelona” amb la pel·lícula d'animació “Approved for adoption” amb una programació que inclou més sales de projecció i més pel·lícules que l’any passat. Enguany vuit sales de projecció, i més pel·lícules, de 26 a 38 títols.

Segons explica el seu director Joan González aquest festival que es preveu acabi el proper  02 de juny amb 'North of the Sun' es una aposta vers el públic per part dels organitzadors que s’han ficat com a llistó el “Volem arribar a més públic". 

Tanmateix Mèxic també hi serà present amb el film “El Alcalde” d’Emiliano Altuna, Carlos F. Rossini i Diego Osorno. 

L’argument d’aquesta pel·lícula cal situar-lo a Nuevo León, al municipi de Sant Pere Garsa García que és considerat el més segur i ric de Mèxic, dins el clima de violència que es viu a la resta de la República, especialment en els estats del nord. Aquest documental té com a eix la figura del polèmic i mediàtica Maurici Fernández, l'alcalde que presumeix de mantenir la tranquil·litat del municipi. Es tracta d'un excèntric milionari, col·leccionista d'art, antiguitats i rareses que ha despertat les més acalorades discussions per les seves estratègies de seguretat, basades en mètodes poc ortodoxos per contenir la violència del narcotràfic.


Recordem la fitxa biogràfica del director:
Emiliano Altuna, Carlos F. Rossini i Diego Osorno
Buenos Aires, 1978; Tucumán, 1976; Monterrey, 1980
Altuna i Rossini van formar la productora independent Bambú Audiovisual i són autors de la cinta La prunera (2008). Osorno s'ha exercit com a periodista i ha escrit els llibres La primera insurrecció del segle XXI (2007), El càrtel de Sinaloa. Una història de l'ús polític del narco (2009) i Nosaltres som els culpables. La tragèdia de la guarderia ABC (2010).

Fitxa de la pel·lícula “El Alcalde”:
2012 – Mèxic- Blu-ray - Color - 80 min.
Direcció: Emiliano Altuna, Carlos F. Rossini, Diego Osorno
Guió: Emiliano Altuna, Carlos F. Rossini, Diego Osorno
Producció: Emiliano Altuna, Carlos F. Rossini
Companyies productores: Bambú Audiovisual, FOPROCINE
Fotografia: Carlos F. Rossini
Edició: Pedro G. García
Música / So: Emiliano Altuna, Edwin Culp, Daniel Hidalgo
Repartiment: Maurici Fernández

Tanmateix aquesta pel·lícula la podreu veure als Cinemes Renoir Floridablanca de Barcelona, situat al carrer de Floridablanca, 135. Les projeccions tindran lloc el dijous 30 de maig de 2013 a les 21:45 hores, el dissabte 01 de juny de 2013 a les 18:30, i el diumenge 02 de juny de 2013 a les 16:15.
Totes elles en VOS en anglès.

1 comentario:

Unknown dijo...

Great. Hope you will like it!
Nice post...


sexshops espana