domingo, 26 de mayo de 2013

Cantants mexicans...

Casa Amèrica Catalunya:
Homenatge a Chavela Vargas
amb motiu de l’aniversari de sa mort




Casa Amèrica Catalunya organitza un entranyable acte d’homenatge a la cantant mexicana Chavela Vargas amb motiu del pròxim primer aniversari de la seva mort, conjuntament amb les cantants Martirio, Marta Gómez, el Consolat General de Mèxic a Barcelona y la productora catalana de cinema “Mago production”.

Coneguda artisticament per el nom de Chavela Vargas, na Isabel Vargas Lizano (San Joaquín de Flores, Costa Rica, 17 d'abril de 1919 - Cuernavaca, Mèxic, 5 d'agost de 2012) va ser una cantant mexicana d'origen costa-riqueny molt estimada. A Mèxic, país del què va obtenir la nacionalitat, va residir durant més de set dècades, on va ser coneguda i reconeguda artísticament, forjant un veritable mite de la música llatína i va saber conquerir ambdues ribes de l’Atlàntic. Per això l’acte de homenatge recull dades sobre la finida, música, y una projecció sobre la seva figura.

La cantant Martirio glosarà la figura biografica i humana de Vargas, a l’igual que la cantautora colombiana Marta Gómez, qui també protagonitzarà una intervenció musical plena d’encant.

Durant l’acte es projectarà el trailer de “El ruiseñor y la noche”, del realitzador mexicà Rubén Rojo, i realitzat per la productora catalana del carrer Bailén 95 de Barcelona “Mago production”. Aquest documental “El Rossinyol i la Nit” trobarem a una Chavela Vargas que canta a Lorca. 
És l'únic documental que registra els assajos, la gravació i les presentacions del disc en directe. La veu de Chavela, com a far de la seva memòria i imaginació, il·luminarà poc a poc aquest món al que només ella té accés i que, ara, ha decidit compartir a través d'un disc homenatge i un projecte audiovisual diferent, on l'animació 2D tindrà un indret protagonista
"La poesia és la unió de dues paraules que un mai va suposar que poguessin ajuntar-se, i que formen una mena misteri". Aquesta descripció de García Lorca sobre la poesia descriu en gran mesura el que significa el documental. En ell, les "dues paraules" es convertiran en noms propis: Chavela i Federico. Dos creadors atemporals que convergeixen en l'espai de l'art i que crearan un univers immortal.

Veurem doncs, un documental sobre Chavela Vargas i la seva relació amb Federico García Lorca que s’estrenarà pròximament a Barcelona.
Aquest homenatge, recordem-ho, tindrà lloc el 13 de juny de 2013 a les 20:00 hores a Casa Amèrica Catalunya, al carrer Còrsega 299, entresol, de Barcelona.

No hay comentarios: