viernes, 12 de abril de 2013

La xarxa Comunicació local

La Tarda” amb Marina Romero
Les millors històries d’Amor de Catalunya
interconnexió simultània a 35 emissores de ràdio 
Des Ràdio Esparreguera
es parla de les parelles mexicano-catalanes




El passat dimecres 03 d’abril de 2013 la periodista Marina Romero dins del conegut programa “La Tarda” que elabora la La Xarxa Comunicació local, que agrupa nombroses ràdios de tota Catalunya, va dedicar un programa especial a les parelles mixtes de catalans amb altres nacionalitats.
La tarda” es un magazine divulgatiu presentat i editat per la santcugatenca Marina Romero i es dirigit per Dídac Boza, que compta amb la participació de més d'una vintena d'emissores locals d'arreu del país. 
La Xarxa, prèviament COMRàdio, és la responsable d'aquest projecte que s'emetrà al conjunt de cadenes locals de Catalunya excepte les de Barcelona i Girona on hi haurà desconnexions pròpies. 
El programa te lloc de dilluns a divendres, de 16:00 h a 19:00 h amb Marina Romero i es realitza en directe des de Cugat.cat (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Catalunya) i s’emet a través de les diferents emissores locals que hi participen.

En plena onada migratòria Marina Romero va  volem conèixer i presentar a tots el radiooients persones que ho han deixat TOT per venir a VIURE A CATALUNYA. Va... comencem! Deia amb el seu peculiar tarannà periodístic d’aquest veu atractiva i engrescadora.

Entre les interconnexions programades amb diverses ràdios d’arreu del nostre país, també Ràdio Esparreguera hi seria present participant amb el cas d’un matrimoni mixt entre un català i una mexicana.  

Un programa monogràfic del magazine de  “La Tarda” que portaria el simpàtic títol de “Les millors històries d’Amor de Catalunya”. Gairebé res, oi? 

Des la localitat d’Alfarràs i la seva ràdio, la colombiana Diana Cardenas casat amb el català Pau explicava com havia vingut a treballar a Catalunya feia deu anys  i la seva experiència de que “Tothom els va rebre molt bé”, afegint que aquí resultava més fàcil estudiar que al seu país, si bé enyoraria el menjar típic de les seves terres... 
 Amb un català ben fluït i ben coneixedora la de la història de Catalunya, no es planteja va el retors al seu país a curt termini. 

Altre historia va ser la del Filippo, un italià casat amb la Sara, que des la radio d’Arenys explicava el dilema de triar el lloc de residencia, donat que els dos treballaven quan es varen conèixer. A la pregunta de Marina Romero de que si el catalans som o no acollidors, Filippo ens diria “Sí, diria que sí...”

Altre italiana, aquest cop en interconnexió des de la ciutat de Vic, avui emparellada amb el Ricard, ens explicaria com la seva vinguda amb una beca d’estudiant d’Erasmus la va fer quedar-se aquí, si bé, amb viatges per anar-se’n a examinar a Itàlia. Se li preguntava perquè Vic? I Ella responia: “Vic ho te tot...” 
Altre cas va ser la de la nova zelandesa Cleiman casada amb un mataroní. Violinista i antropòloga deia que li va resultar molt difícil d’aprendre parlar català, i que, actualment esta aprenent el castellà. Casat amb el Joan li preguntarien si s’havia adaptat bé a Mataró. Contestant que “Em sento com a casa” si be, troba a faltar i molt els amics i la família. 

Martha Inés Sánchez Navarro des Ràdio Esparreguera aportaria las seves vivències com a mexicana casada amb un català i resident a Catalunya. 

Per Ella va ser molt difícil de decidir-se davant les dubtes de quedar-se a Mèxic o venir a Catalunya. Donat que tenia una botiga a ple rendiment. Assegura que Catalunya li agrada molt i que “Ha après la seva Història i ha après la seva Cultura”, si be va tenir problemes amb la llengua fins que l’any 2008 va decidir “per Ella mateixa” aprendre aquesta llengua anant a la Biblioteca i cercant material, i desprès, a cursos presencials. 

Les histories d’uns matrimonis o parelles que es troben venint de molts diversos països Continents i que continuen en el seu dia a dia. Perquè com tot, son histories humanes. Carregades de il·lusions, de projectes, d’anhels, de dificultats, i obertura vers noves realitats...  

Mèxic i Catalunya, també lligats en aquest el nostre mon Globalitzat en tants i tants aspectes.

La tarda” farà sempre un recorregut en directe per diferents punts del país per acostar-se històries, personatges i esdeveniments que marquen el dia a dia de ciutats i pobles.

La tarda es realitza com em dit en directe des de Cugat Ràdio (Sant Cugat del Vallès). Es doncs, un programa fresc i ple de naturalitat que s’emet a través de les diferents emissores locals que hi participen.

En concret, aquest programa on hi va haver participació mexicana es va poder sentir a les següents emissores locals:


Amposta Ràdio 87.8 FM
Antena Caro 96.0 FM
Ràdio Argentona 104.6 FM
Ràdio Arenys 91.2 FM
Ràdio Banyeres 101.2 FM
Ràdio Barberà 98.1 FM
Canal Blau FM 100.4 FM
Ràdio Castellar 90.1 FM
Cugat.cat 91.5 FM
Ràdio Delta 107.6 FM
Emun FM Ràdio Albesa 99.4 / Alfarràs 107.2 / Alguaire 96.5 / Almenar 107.7 /
Corbins 107.1 /Rosselló 107.5 / Torrefarrera 99.1 /
Ràdio Esparreguera 89.4 FM
Espluga FM Ràdio 107.4 FM
Ràdio Joventut 96.3 FM
Mataró Ràdio 89.3 FM
Olesa Ràdio 90.1 FM
Ona La Torre 107.0 FM
Ràdio Palamós 107.5 FM
El Prat Ràdio 91.6 FM
Ràdio Puig-reig 107.3 FM
Ràdio Sant Esteve 88.0 FM
Ràdio Sant Hilari 107.3 FN
Ràdio Sant Feliu 105.3 FM
Ràdio Sant Sadurní 107.2 FM
Ràdio Seu 107.2 FM
Solsona FM 107.5 FM
La Veu de Sant Joan 107.4 FM
Ràdio Vic 90.3 FM
Ràdio Vilafant 107.3 FM


No hay comentarios: