viernes, 5 de abril de 2013

Cultura Popular

El mal temps  
protagonista de
L’Aplec a Santa Maria del Puig


Dilluns de Pasqua 01 d’abril de 2013 va tenir lloc l’Aplec anyal a Santa Maria del Puig d’Esparreguera, una jornada festiva i familiar que enguany va veure’s molt minvada de públic per el mal temps que varem tenir.

Al matí, a les deu, encara rebíem quelcom telefonada preguntant si s’havia suspès l’Aplec donat que estava havent un suau plugim i en altres lloc de fora d’Esparreguera estava plovent. Era un dia gris que convidava a quedar-se a casa. Però, doncs no. Tot va seguir endavant segons programa.

A l’església de Santa Maria del Puig d’Esparreguera, avui dita ermita, i que havia estat la església parroquial de la nostra petita ciutat varen ser refugiats els Gegants d’Esparreguera a un costat de la nau. Els responsables de l’entitat Amics de Santa Maria del Puig varen informar-nos dels darrers robatoris efectuats a l’església de tota la instal·lació elèctrica i com s’havia treball de valent per tornat a tenir-lo tot preparat per l’Aplec. Esmentant també que aquesta vegada la companyia Endesa havia ben ajudat.

 Va haver-hi missa presidida pel Rector d’Esparreguera mossèn Joan Ramon Bullit i Guasch, en una cerimònia que va comptar amb organista, violí i direcció de cants. Tanmateix, els Castellers d’Esparreguera hi varen oferir aixecat una torra a l’Ofertori.

Acabada la missa, a fora, mentre començaven a cuinar un Arròs que tots preveiem que acabaria menjada sota aigua [afortunadament no va ser així] començarien les sardanes amb la música de la Cobla Ressò. I després, s’aixecaven els primers castells fets per la Colla Castellera d’Esparreguera.

En una mitja part de la seva actuació varem tenir el ball de gegants  de la Colla de Gegants d’Esparreguera, amb Guillem, Emma i l’Espiguet. Seguit de mes castells i sardanes. I una visita guiada a l’església de caràcter cultural on descobriríem la història d’aquelles venerables pedres. 

També els Amics del Campanar d’Esparreguera instal·laren unes campanes provisionals a dalt el campanar de Santa Maria del Puig, i varen fer una demostració musical al matí i altre a la tarda...

Ah! No ens deixem dues activitats mes que sí hi varen haver. L’actuació de les Caramelles amb els seus cants plens d’alegria, i l’actuació de la Colla Bastonera del Montserratí que enguany, formada amb tot de noies, varen contribuir també a fer mes gran i passable les contrarietats atmosfèriques d’un dia que no ajudava gens ni mica a fer festa...


No hay comentarios: