domingo, 14 de abril de 2013

Avui darrer Concert al Teatre Principal de Valls


Barcelona Modern Project 
pel director mexicà Román Revueltas Retes
a les ciutats de Reus i Valls




Les terres tarragonines vien aquest mes dos concerts extraordinaris baix l’experta batuta del director mexicà Román Revueltas, dins del projecte “Barcelona Modern Project” que compta amb el recolzament de l'Associació de Concerts de Reus i l’Institut Francès de Barcelona. 

Després de les dificultats econòmiques molt greus patides a les anterior temporades, que feien preveure a desaparició de l’entitat reusenca, l'Associació de Concerts de Reus ha reviscut tornant a presentar una programació de recitals de gran qualitat. 

L’Institut Francès de Barcelona, fundat l’any 1931, pretén ser lloc d’intercanvi cultural entre França Catalunya, i de manera més general Espanya. Per això, l’Institut té 4 missions essencials: 

Una missió d’ensenyament del francès com a llengua estrangera, per a tothom i per a tots els nivells, i fa la preparació per als diplomes DELF i DALF que proven el coneixement de la llengua. 

Una missió de difusió i d’intercanvis culturals, que pretenen fer conèixer la cultura de la França contemporània, a través dels seus artistes (organització d’exposicions), dels seus cineastes (sessions de cinema), dels seus pensadors i els seus escriptors, dels seus creadors (músics, ballarins, actors, directors), etc. 
Una missió d’informació i de documentació, mitjançant una mediateca moderna (12.000 obres de lliure accés, vídeos, CDS, DVDS, CDroms i accés a Internet), i un “centre de recursos sobre la França contemporània”. 

Una missió més general de fòrum intercultural, en què s’ofereix l’espai de l’Institut tant per al debat d’idees com per a la presentació d’obres artístiques de nombroses comunitats que desitgen trobar a l’Institut un lloc on mostrar-se o expressar-se. Aquesta obertura s’amplia també a la vida científica i a les empreses que ho desitgin. 


Esmentarem que els assajos dels dos concerts a fer a les terres tarragonines es varen fer  oberts al públic  a l'Auditori de l'Institut francès-Barcelona: Dimarts 9 d'abril de 10.30h a 13.30h. I dimecres 10, dijous 11 i divendres 12 de 10.30h a 13.30 hores.  
 
Vet aquí que el divendres, 12 d'abril, a les 9 del vespre, al Teatre Fortuny de Reus, va tenir lloc el primer concert de “Barcelona Modern Project” amb obres de Isaac Albéniz, Manuel de Falla i Benjamin Britten dirigides pel director mexicà Román Revueltas.  

Teniu però, la segona oportunitat que poques vegades es dona a la vida real. La de tornar a escoltar a aquest gran Director y aquesta gran Orquestra aquest cop a la ciutat de Valls. 

Avui diumenge 14 d’abril de 2013 a les 18:00 hores tindrà lloc el seu darrer concert al Teatre Principal de Valls (carrer Jaume Huguet, 6) amb una preu d’entrada de 20 euros.  

Concert dirigit pel cap d'orquestra mexicà Román Revueltas, amb David Casanova (al piano), i Margarida Aritzeta (narradora). 

Obres de:  

- I. Albèniz: “Poèmes d´amour”
- M. De Falla: “Concert per a clave o piano i cinc instruments”
- B. Britten: “Sinfonietta, Op. 1”

Transcriurem les dades biogràfique de Roman Revueltas Retes que apareixen a la web oficial de l’Estat d’Aguascalientes:



Director: Roman Revueltas Retes
Roman Revueltas Retes compositor, director d'orquestra i violinista. Román Revoltes Reptis és continuador de la tradició artística d'una família que ha donat grans noms a la cultura de Mèxic. 


Va realitzar els seus estudis a Israel, Bèlgica i Alemanya. Les seves obres simfòniques han estat estrenades per orquestres com la Filharmònica de Jalisco, la Filharmònica de la Ciutat de Mèxic i l'Orquestra Simfònica de l'Estat de Mèxic.

Ha estat solista al violí amb totes les orquestres mexicanes i les seves presentacions a l'estranger l'han portat a ciutats com Los Angeles, Sant Francisco, Lima, Bogotà, Roma, Madrid i Barcelona, entre moltes altres. Ha gravat diverses obres d'autors mexicans. Entre les seves interpretacions destaca la seva participació al costat del violinista Henry Szeryng en la interpretació del doble concert de J. S. Bach.

És el primer violinista Mexicà en haver presentat en recital els 24 capricis per a violí sol de N. Paganini, ser concertino de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i ha estat distingit amb el Premi Anual de la Unió de Cronistes de Música i Teatre.

Com a director, ha actuat al capdavant de l'Orquestra de l'Estat de Mèxic, l'Orquestra Simfònica Carlos Chávez, la Filharmònica d'Acapulco, l'Orquestra Simfònica de la Universitat de Guanajuato i l'Orquestra de Cambra de Belles Arts, entre d'altres conjunts orquestrals, ser director musical de l'Orquestra Sant Àngel, conjunt que va fundar el 1995. El 2001, va ocupar el lloc de Coordinador Nacional de Música i Òpera de l'INBA, Posteriorment va ser nomenat director titular de l'Orquestra Simfònica de l'Estat d'Hidalgo, càrrec que va ocupar fins al 2003, de l'Orquestra Simfònica Juvenil de l'Estat de Mèxic. A partir de gener de 2005, és el nou director musical de l'Orquestra

No hay comentarios: