miércoles, 20 de marzo de 2013

LA MADRE d’Ernesto Martínez Bucio (Mèxic, 2012)

La Mostra” de Lleida 
presenta els Curtmetratges 
de la Secció Oficial i els seus Jurats





La nostra amiga Diana Comas un any mes ens informa de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya que tindrà lloc properament a la ciutat de Lleida. 

La filmografía mexicana, com sempre, hi será present. 
Deu curtmetratges de diverses procedències a nivell internacional competiran a la Secció Oficial de la 19 Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que es celebrarà a Lleida del 12 al 19 del proper mes d'abril. 

Cinc professionals de vàries disciplines formaran els jurats. Els CURTMETRATGES que competiran són: 

DETRÁS DEL ESPEJO (Perú, 2012) 
Direcció i guió: Julio O. Ramos. Producció: Washington E. Bustamante. Fotografia: Philip Klucsarits. Música: Barrio Calavera. Muntatge: Carlos Marques-Marcet. Intèrprets:Marcello Rivera, Mayella Lloclla, Carlos Cano, Susan Leon, Cesar Ames, Jorge Coco Gutierrez. Durada: 12 minuts. 
L’empleat d’un hotel barat que recorre a mesures qüestionables per tal de guanyar-se la vida, es troba entre l’espasa i la paret quan troba morta a una de les hostes. 

ELEFANTE (Espanya, 2012) 
Direcció i guió: Pablo Larcuen. Producció: Escándalo Films. Fotografia: Daniel Fernández Abelló. Muntatge: Antonio Gómez-Pan. Intèrprets: Xavier Ortiz, Marc Montserrat, Cristina Rodríguez, Antonia Maria Perelló, Alexandre Novell, Constantino Romero. Durada: 9 minuts. 
Manuel és un desgraciat. Està estancat a la feina i només té un amic que ni tan sols li cau bé. A més, la seva família el menysprea. Tot canvia quan s' assabenta de que es convertirà en un elefant. 

LA MADRE (Mèxic, 2012) 
Direcció i guió: Ernesto Martínez Bucio. Producció: Dalia Reyes, Centro de Capacitación Cinematográfica. Fotografia: Odei Zabaleta. Muntatge: Ernesto Martínez Bucio. Intèrprets: Aida López, Francisco G. Vázquez, Axela Valadez, Baltimore Beltrán, José Carlos Rodríguez. Durada: 16 minuts. 
En Javier i la Elisa han comès un assassinat. María, la mare de Javier, ha de decidir si ajudar o no al seu fill. 


LINEAR (Brasil, 2012) 
Direcció: Amir Admoni. Guió: Amir Admani i Fabito Rychter. Producció: Juliana Borges, Rogério Nunes i Karmatique Imagens. Fotografia: Newton Leitao. Música: Nick Graham-Smith. Muntatge: Amir Admoni. Intèrprets: Marcos de Andrade i Roberta Zago. Animació: Thiago Martins, Fabio Yamaji i Amir Admoni. Durada: 6 minuts 
Una línia és un punt que se’n va anar a caminar. 

PENAS (Brasil, 2012) 
Direcció i guió: Paulinho Caruso. Producció: Erica Suzumura. FotografIa: Pierre De Kerchove. Música: André Balboni. Muntatge: Marcelo Junqueira. Intèrprets: Fabio Marcoff, Agustin Gasalla.Durada: 17 minuts. 
Buscant una explicació, un home es troba amb una historia de terror, traïció i ornitologia explícita. “Penas” és una adaptació d’un còmic del brasiler Laerte Coutinho, publicat l’any 1988. 

POTHOUND (Trinitat i Tobago, 2011) 
Direcció, guió, fotografia i muntatge: Christopher Guinness. Música: Calypso Rose, Oliver Chapman, Alex Khaskin. Intèrprets: Bubbercin Guinness, Caroline Rogers Driscoll, Justin Chin Lee, Keinette Rogers, Kwangsun Lui, Lucille Poon Kwong, Malik Lewis, Philip James. Durada: 10 ' 31’’ 
La història condueix a Pothound a través d' una aventura plena d’adversitats que culmina amb una inesperada successió d’esdeveniments. 

PRÓLOGO (Espanya, 2012) 
Direcció, guió, música, muntatge i producció: Lucas Figueroa. Fotografia: Jaime Rebato. Intèrprets: Luis del Cura, Julio Perillán. Durada: 8 minuts 
El 98,9% de la població no ens adonem que la nostra vida pot donar un gir de 180 graus en tres segons. En qualsevol moment. 

SUNSET DAY (Espanya, 2012) 
Direcció: J.A Duran. Guió: J.A Duran, Ferran Grau. Producció: Laia Gil -Produccions Audiovisuals Antàrtida. Fotografia: Isaac Vila i Pau Esteve. Música: Roger Costa. Muntatge: J.A Duran. Intèrprets: Ramon Novell, Laura Motos, Jordi Llordella, José María Blanco. Durada: 15 minuts. 
Un nen és segrestat per una organització: The Corp. Després d’anys d’entrenament i convertit ja en un membre actiu, serà forçat a prendre una decisió. Estarà disposar a deixar enrere el seu passat? 

UN DÍA Y TODOS LOS DÍAS (Argentina, 2012) 
Direcció i guió: Felipe Solari Yrigoyen. Producció: Bárbara Niveyro. Fotografia: Angela Massoni Muntatge: Juan Antonio Herrera. Intèrprets: Germán de Silva, Héctor Bordoni, Rafael Filipelli, Walter Jakob, Agustín Mendilaharazu. Durada: 9 minuts. Un dia tediós al camp. Un dia de caos a la ciutat. La relació entre ambdues històries es torna complexa a mesura que la imatge i el so comencen a divergir. 

VOICE OVER (Espanya, 2012) 
Direcció: Martín Rosete. Guió: Luiso Berdejo. Producció:Kowalski Films, Kamel Films, Volcano Films, Encanta Films, Koldo Zuazua. Fotografia: Jose Martín Rosete. Música: Jose Villalobos. Muntatge: Fernando Franco. Intèrprets: Jonathan D. Mellor, Féodor Atkine, Javier Cidoncha, Luna Montignier Peiró.Durada: 9’ 40’’ 
La veu de no-et-vull dir- qui narra tres situacions límit, les quals, en realitat són la mateixa. Podràs sobreviure? Els professionals que formaran els 


JURATS de la Secció Oficial de Curtmetratges són: 

Ramon Camats (President) 
Doctor en filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha sigut guardonat en dues ocasions amb el Premi Josep Vallverdú d'Assaig per les obres “Les emocions del poder” i “El llegat d’Antígona”, ambdues publicades per Edicions 62. 

És coautor, entre altres, d' “Humor i Treball” i “Elogi de la transgressió”. Articulista d’opinió des de fa vint anys, ha publicat a “Diario de Lérida”, “Nou Diari”, “AraPonent” i “La Mañana”. Actualment, i des de 2001, és articulista setmanal de la contraportada del dissabte al diari “Segre”. 
També és membre del consell de redacció de la revista satírica i d’informació “La Quera”. 

Anna Sàez Mateu 
Llicenciada en Filologia hispànica, ha exercit de periodista a la redacció del diari “Segre”, on actualment publica una columna setmanal anomenada El retrovisor. 
Guardonada amb diversos premis periodístics, ha treballat com a guionista de televisió i és autora de llibres com “Lleida, el Pirineu i la Plana”,“Ermengol, 25 anys no són res” o “Cristòfol íntim” (aquest en col·laboració amb Marga del Campo). 
Actualment escriu a les revistes “Sàpiens”, “Descobrir” i “Ara Lleida”. 

Alfons López 
Dibuixant i periodista, ha sigut director de les revistes “Cul- de- Sac”, “De la Historieta” i “Angelitos negros”; col·laborador a“Patufet” o “El jueves” i a diaris com “Avui”, “La Vanguardia” o “El “Periódico”. Entre els seus llibres publicats figuren:“Silencios: la juventud del Capitán Trueno”; “Estraperlo y Tranvia” o la col·lecció "Pasen y vean”. 
Premi Nacional de Cultura de Còmic 2011 per l'obra en equip “Mil Vidas Más: Miguel Núñez”, actualment fa l'acudit al diari digital “Público”. 

Juan Cal Sánchez 
Director executiu del Grup Segre des de 1986 i membre del seu equip fundador, hi havia col·laborat prèviament com a redactor, com a coordinador del suplement de cultura i com a redactor en cap. Fou impulsor de la major part dels mitjans del grup com l'edició en català de “Segre” o el suplement “Lectura” i de la posada en marxa de Segre Ràdio, Lleida.com, Segre.com iLleida Televisió. 
També va participar en la posada en marxa, l'any 1991, del “Diari d'Andorra”, a la propietat del qual hi participa el Grup de la seva fundació. 

Sole Sebastia Curcó 
Llicenciada en Filologia anglesa per la Universitat de Barcelona, el darrer any dels seus estudis va ampliar els seus coneixements de llengua als Estats Units. El mateix any va començar a ensenyar anglès a l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida on continua treballant a dia d’avui. 
Va obtenir la càtedra de professora d’anglès d’EOI l’any 2008. Durant la seva vida laboral ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat en aquesta entitat passant a ocupar-se de la direcció l’any 2011. S'adjunta una imatge del curtmetratge "Sunset Day"

No hay comentarios: