miércoles, 27 de marzo de 2013

Darrera oportunitat

A “La Lotteria” 
l‘exposició “Ghosts of Comala” 
Tanca portes aquest diumenge 31de març 





Aquesta Exposició ha estat la conseqüència natural i inevitable de reunir dues maneres de veure i d'interpretar Pedro Páramo, en el clàssic de l'escriptor mexicà Juan Rulfo. 

D'una banda la visió d'Anna Galí, fotògrafa rere el pseudònim Light thru my lens, i de l'altra la lectura de l'Àlex Torío, músic. 

Ell, autor del disc Ghosts of Comala recentment publicat i ella, responsable de les fotografies inspirades pel llibre i per la musica, que formen el llibret del CD i ara aquesta exposició́. 
Visions paral·leles i alhora confluents que mostren l’atmosfera misteriosa, descarnada i fantasmal del poble de Comala, sigui a traveśs d’una veu trencada i uns tempos arrossegats, sigui per mitjà d’uns paisatges que han quedat buits de vida.

Àlex Torío es aquesta publicació del seu cinquè cd llarga durada, Ghosts of Comala, presenta un homenatge al clàssic de Juan Rulfo, Pedro Páramo. 

De la mateixa manera que la lectura de 1984 d'Orwell va portar la inspiració a Bowie per compondre Diamond Dogs, o La rebel·lió a la granja del mateix autor va establir les bases d'Animals de Pink Floyd, Torío es deixa portar per la seva passió per la literatura per passar al pentagrama el realisme màgic de Juan Rulfo. 

Tot i que Pedro Páramo és una de les obres cims de la literatura hispanoamericana, Torío la fa seva amb cançons en anglès, idioma en què pensa a l'hora de compondre i on millor s'expressa. 
Sense ànim de traduir el llibre, l'objectiu és transmetre les sensacions que li ha aportat la seva lectura, universalitzant-la i fent íntima i personal a la vegada, convertint en versos musicats la prosa de Juan Rulfo. 

El conjunt de l'obra es complementa a través de l'objectiu habitualment delicat i colorista d'Anna Galí (Lifre thru mi lens), que ha posat un toc màgic i de misteri als paisatges deserts i àrids en blanc i negre que il·lustren el llibret de Ghosts of Comala

L'artista ens remet visualment a la realitat onírica de Juan Rulfo, als seus fantasmes i l'enfrontament íntim amb la mort, una atmosfera gairebé religiosa i metafísica, com la que emana dels paràgrafs de l'òpera prima de l'escriptor mexicà. 


“Ghosts of Comala” 
Data de la publicació: 20/12/2012   

Àlex Torío, veu, guitarra clàssica, guitarra eléctrica, orgue hammond, sintetitzador, glockenspiel, teremi i altres 
Arcadi Marcet, contrabaix 
Jordi Farreras, bateria 
Pere Bardagí, violí y viola 
Eric Herrera, trombó 
Miquel Rojo, trompeta 

Contingut: 
Àlex Torío: 
Ghosts of Comala 

1. Comala 
2. The Pale Hostess 
3. Riderless Horse 
4. Redemption Fee 
5. Kites 
6. Right Side in the War 
7. The Woman Made of Mud 
8. Are You Alive? 
9. The Last Thing I Ever Saw 
10. Child Of Wood 
11. The Wasted Bed 
12. Los Cristeros 
13. A Lightness Before Death 
14. The Daughter Of A Miner 
15. The Wrong Fair 16. Heap of Stones 

1 CD - DDD - 59'14'' 

 Un treball musical-artistic fotogràfic que hem tingut a l’abast de tots nosaltres gracies al incansable treball de divulgació cultural i artística que realitza els nostres bons amics que formen la Junta Directiva de “La Lotteria Associació Cultural”. Encara teniu un darrer alè per poder visitar-la. L’exposició tanca portes el diumenge 31 de març de 2013. 

Ja ho sabeu: carrer Finlàndia 15 de Barcelona…

No hay comentarios: