jueves, 21 de marzo de 2013

Actualitat Local

Què es fa
des de les Aules d’acollida?



El programa de Ràdio Esparreguera MOSAIC parla de les aules d’acollida com a bona pràctica en l’aprenentatge i l’acollida de l’alumnat nouvingut

A través del programa de ràdio Mosaic, s’han anat presentat diverses comunitats de la vila com la romanesa, mexicana, marroquina, paquistanesa, colombiana entre d’altres amb la finalitat de donar a conèixer la seva realitat, acostar-nos amb costums diversos i, sobretot, poder escoltar la paraula de les persones nouvingudes.
 
El passat dimarts, 5 de març, es va començar un nou bloc de temàtiques, la primera de les quals és la iniciativa de les aules d’acollida com a bona pràctica en l’aprenentatge i l’acollida de l’alumnat nouvingut.
 
La tertúlia va estar composta pel regidor de Nous Catalans Jordi Mestres i com a representació dels centres educatius hi van assistir l’Elena Arcas en nom de l’Escola Mare de Déu de la Muntanya i la Judit Nuñez i Lucia Rodríguez des de l’IES El Castell, respectivament.
 
Les aules d’acollida proporcionen a l'alumnat nouvingut una atenció adequada a les necessitats i als progressos relacionals i lingüístics, com a complement del treball del grup classe al qual estigui adscrit.
 
L'alumnat d'incorporació tardana o alumnat nouvingut són aquells alumnes que comencen l’escola a Catalunya més tard dels sis anys, usualment provinents de la immigració i amb desconeixement dels idiomes vehiculars de les classes.
 
Font: Ajuntament d’Esparreguera

No hay comentarios: