viernes, 8 de febrero de 2013

Hi varem ser presents

La germana 
TERESA FORCADES va parlar de 
Capitalisme. Ètica i Moviments Socials” 
a l’acte de presentació de   
La Plataforma Moviment Social Martorell 



La germana Teresa Forcades va ser la “padrina” de l'acte de presentació oficial de la Plataforma Moviment Social Martorell aquest passat divendres 08 de febrer de 2013 a l’acta que va tenir lloc a partir de les 19:15 hores a l'auditori del Centre Cultural de la ciutat de Martorell. 

Davant d’un Auditori a rebentar de públic la germana benedictina Teresa Forcades va parlar de temes molt de moda en uns temps de greu crisis econòmica i de crispació política. “Capitalisme, ètica i moviments socials” va esdevenir una conferencia on l’autora va saber desgranar amb senzillesa de conceptes i explicar a un públic de totes les edats, les singularitats de cada sistema i la connexió que existeixen entre la ètica i els actuals moviments socials. 

L’acte de presentació previ a la conferencia va anar a càrrec de Jordi Prats, portaveu de la Plataforma, va desgranar ben emocionat per la solemnitat del moment la constitució de la plataforma i les entitats i persones que ja hi estan adherides. 
Com va esmentar Prats, la plataforma va néixer fa uns mesos i ja ha realitzat diverses accions com concentracions i xerrades en defensa de l'educació i la sanitat públiques i mobilitzacions durant la vaga general del 14 de novembre de 2012. 
 Tot i això, la plataforma encara no havia fet el seu acte oficial de presentació, que finalment va tenir lloc aquest divendres. 

Presents en aquest important acte social, també hi van haver persones i entitats d’Abrera, Esparreguera i Olesa de Montserrat. 

Tanmateix, AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants, per el seu compromís social, també hi va ser present. Havent filmat tota la conferència de la metgessa i teòleg Teresa Forcades i que en breu esperem compartir a Internet amb tots els nostres socis, amics i lectors, d’aquí, i del Continent Americà. 


La germana Teresa Forcades va saber explicar amb Mestria i profunditat la falta de moral que té el sistema capitalista. Explicant les causes i conseqüències de la barbàrie del sistema econòmic, enciamant-nos a reflexionar sobre el mateix i a lluitar per corregir les seves deficiències. 

Recordem el Currículum Vitae de la conferenciant: 

Teresa Forcades i Vila és monja benedictina al Monestir de St. Benet de Montserrat. Neix el 1966 a Barcelona on estudia medicina. El 1992 marxa als EEUU per realitzar l’especialitat de medicina interna a la Universitat de Nova York a Buffalo i els estudis teològics corresponents al Màster of Divinity a la Universitat de Harvard. Va entrar al monestir l’any 1997. 

És doctora en Salut Pública per la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre les medicines alternatives (2004). Llicenciada en teologia fonamental (2005) amb una tesi sobre el misteri de la Trinitat (“La Trinitat, avui”; PAMSA, 2005). 

El 2008 es doctora per la Facultat de Teologia de Catalunya amb una tesi sobre el concepte de persona en la teologia trinitària clàssica en relació a la noció moderna de llibertat com autodeterminació. 

Ha publicat també: ‘Els crims de les grans companyies farmacèutiques’ (Quaderns Cristianisme i Justícia, 2006 n. 146, en català, castellà i anglès) i ‘La teologia feminista en la història’ (Fragmenta, 2007). 
Ha realitzat la seva investigació de postdoctorat a la Universitat Humboldt de Berlín a Alemanya a fi d’aprofundir el diàleg entre la noció teològica de persona i les nocions de subjectivació de certes antropologies contemporànies (ex. Lacan, Zizek, Boyarin). 

Actualment resideix de nou al seu monestir, a Montserrat, i prepara un llibre sobre la medicalització.

No hay comentarios: