miércoles, 2 de enero de 2013

Mujeres de México

La mexicana Lydia Cacho,
activista del Drets Humans 
visitarà Catalunya


El proper dilluns 21 de gener de 2013 a les 19:30 hores, al CCCB a les 19.30 hores, en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona situat al carrer Montalegre 5, de Barcelona, tindrà lloc un interessant debat sobre «ELS DRETS HUMANS» amb la participació de la mexicana Lydia Cacho, periodista i escriptora, activista en favor dels drets humans; en un acte presentat per la periodista de TV3 Sílvia Heras. 
Lydia Cacho (Ciutat de Mèxic, 1963) és periodista i escriptora, coneguda pel seu activisme com a defensora dels drets humans. 

Ha investigat i denunciat el tràfic de persones i l’explotació sexual de dones, nens i nenes a Mèxic i a l’estranger. Per aquest treball de denúncia, que ha implicat a representants de la classe política mexicana, Lydia Cacho ha estat torturada i empresonada, i ha rebut amenaces de mort. 

Li han atorgat nombrosos premis i distincions, entre els quals el Premi Olof Palme 2011, el Premi Mundial UNESCO Guillermo Cano de Llibertat de Premsa, el Premi Human Rights Watch, el Premi Casa Amèrica Catalunya a la Llibertat d’Expressió i el Premi de la Unió de Periodistes de València. 

L’any 2000 va fundar, en companyia d’altres persones, el Centre Integral d’Atenció a les Dones (CIAM Cancún), especialitzat en l’atenció a dones, nens i nenes víctimes de violència domèstica i sexual. És columnista política de La voz del Caribe, directora editorial de la revista i el programa de televisió Esta boca es mía. Apuntes de equidad y género, i especialista en temes de violència i gènere de l’Agència de les Nacions Unides per a la Dona (UNIFEM). 


Ha escrit diversos llibres, entre els quals Esclavas del poder: un viaje al corazón de la trata sexual de mujeres y niñas en el mundo (Debate, 2011), Los demonios del Edén. El poder que protege la pornografía infantil (Debolsillo, 2010)i Memorias de una infamia (Debate, 2008). 

El debat sobre “Drets Humans” en la que participa la mexicana Lydia Cacho ve inclosa dins la programació que ofereix el CCCB del 14 gener 2013 al 11 març 2013 que porta per nom “En Comú”. 

Recordem als nostres socis, amics i lectors que l’entrada per sessió es de 3 euros, (reduïda 2’5) podeu inscriure’s a tot el cicle de debats per 22’50 euros (reduïda 18 euros). 
Els amics de CCCB, aturats i menors de 16 anys tenen entrada gratuïta. 

Tanmateix podreu treure l’entrada a les taquilles del CCCB y Teleentrada www.telentrada.com Places limitades. 

Hi haurà traducció simultània al català.

No hay comentarios: