sábado, 19 de enero de 2013

El proper mes de juny:

Colònies musicals Corearte 2013 
Oberta inscripcions


Corearte Proyectos Culturales és una Associació cultural sense ànim de lucre que té com a objectiu promoure polítiques culturals que fomentin la creació i difusió de diferents manifestacions artístiques, especialment la música col·lectiva. 

Entre les seves prioritats estan la celebració d’esdeveniments musicals anuals amb agrupacions corals de primer ordre, com el Festival Internacional Coral Corearte Barcelona, així com les Colònies Musicals, i el proper Festival Internacional de Cors a Trondheim, Noruega.


L’Associació valora la música com a eina per a promoure el valor de l’esforç, el treball en equip i el descobriment de noves emocions.
Corearte, entitat Amiga d’AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants, amb la que mantenim total sintonia d’ençà molts anys, s’ha distingit sempre per la seva tasca cultural, pedagògica i docent. 

Gairebé cada any, tenen dins el seu Festival Internacional a cor o agrupacions corals mexicanes, i a més de la part divulgadora i musical, sempre hi son presents tallers de perfeccionament d’alt nivell amb els millors directors del moment.  

Enguany, obren període de inscripció de les seves Colònies Musicals que tindran lloc del dimarts 25 de junys al dissabte 29 de juny de 2013 a un lloc tan vistos i emblemàtic com es la Casa de Colònies del Collell a la Garrotxa. A Banyoles, Girona. Amb els directors Basilio Astúlez i David Azurza des del País Basc, i Joan Pagès des d’Alemanya. 

Un combinat atraient: aprenentatge, música, convivència, natura, jocs… 
Qui pot dir que no a una temptació tan grossa? 


Perquè unes colònies musicals? 
La majoria d’escoles de primària i secundària del nostre país dediquen part de les hores destinades a les classes de música al cant i l’instrument. 

Es fan cantates i orquestrades entre els diversos grups, es participa en activitats com ara el programa Cantània (organitzat per L’Auditori anualment), concerts de final de curs, entre d’altres. Aquest primer contacte amb la música fa que molts nens s’inscriguin després en corals i orquestres, on inicien la seva formació artística i s’apropen a la cultura musical. 

Tots aquests nens i nenes, nois i noies que gaudeixen amb les seves corals i orquestres, amb les activitats que realitzen, amb els seus directors, concerts i assaigs tenen ara la oportunitat de gaudir junts de la música amb directors de renom en les colònies musicals de Corearte.

Durant els matins, els nois i noies participaran en els tallers de música que enguany impartiran els directors Basílio Astúlez, David Azurza i Joan Pagès. 

Els mestres que es trien per a impartir aquests tallers tenen una àmplia experiència en el treball amb nens i joves, i els fan assaborir de l’art musical a un altre nivell. 

Durant les colònies musicals, no perdem de vista les activitats de lleure que acabaran d’arrodonir l’estada amb diversió i esbarjo dels infants i joves. La Casa de Colònies d’El Collell és el lloc idoni per a fer tot tipus d’activitats originals en les seves instal·lacions i als seus voltants.


Equip directiu 
Carlos Sesca és Gestor Cultural i llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat de la República – Uruguai. 

És fundador de ACORDELUR (Associació Coral de l’Uruguai) on organitza els tres primers festivals Corearte a la Universitat Catòlica d’aquest país amb la presència de cors nacionals. 

A l’Uruguai va ser membre dels cors de la Universitat de la República, el Cor Santa Elena i el Cor Música Viva. Resident a Barcelona des de l’any 2001 ha participat en el Cor de la Universitat de Barcelona com a cantant i membre del seu consell directiu i actualment és cantant i promotor de la Coral Cantiga de Barcelona sota la direcció de Josep Prats. 

Des de l’any 2007 organitza a la província de Barcelona el Festival Internacional de Cors Corearte Barcelona, que està ben situat i considerat a l’agenda cultural de la ciutat de Barcelona. 
En el Festival Corearte Barcelona hi han participat cors del Brasil, Catalunya, Colòmbia, Espanya, Estats Units d’Amèrica, Grècia, Mèxic, Romania, Uruguai i Veneçuela. Enguany, nous països es sumen a la llista de participants com ara Rússia, Noruega, França i Brasil. Tots els anys ha rebut cors infantils i juvenils, motiu pel qual l’Associació ha creat un departament per a cors infantils.  


Assessora colònies musicals 
Sara Martín és llicenciada en Matemàtiques per la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment, està acabant el doctorat en acústica en el Laboratori d’Enginyeria Mecànica i Acústica de la UPC. 

Va estudiar música a l’Escola Municipal de Música de Can Ponsic i va formar part de la coral infantil de l’Arc dirigida per l’Ester Bonal durant 9 anys. La coral Sinera dels Lluïsos de Gràcia de Barcelona dirigida per l’Eva Martínez va ser el cor juvenil on va cantar fins l’any 2008, any en que va començar la seva etapa com a cantant a la Coral Cantiga sota la batuta de Josep Prats. 

Com a assessora técnica de les colònies musicals 2013, considera aquestes colònies com un projecte de gran interès musical, tant per a nens, com per a joves, i una oportunitat de convivència i intercanvi de valors comuns. 

Sara Martín juntament amb el director de Corearte Carlos Sesca i un grup important de directors del món coral i orquestral creuen fermament en la iniciativa i donen tot el seu suport a la proposta. 

Des AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants us convidem de participar-hi 


No hay comentarios: