jueves, 3 de enero de 2013

12 de gener de 2013


Farruquito
i la mexicana Karime Amaya, 
en el Teatre Coliseum 




"Abolengo" de Juan Manuel Fernández Montoya, “Farruquito”, nét del Farruco i fill de la Farruca, coneix bé el que és el poder de l'estirp, de venir de mena. Ningú com ell sap que l'atracció magnètica que genera el seu ball té una relació directa amb l'energia dels seus avantpassats. 

No és estrany que aquest homenatge als seus predecessors , dels quals va heretar una pauta cultural inigualable i dels quals va aprendre a base de lliurament i convicció, porti el nom de "Abolengo", una paraula que tanca un testimoni de respecte i agraïment. 

A "Abolengo" es produeix la trobada entre dues de les més grans famílies del ball flamenc, els Farruco i els Amaya. Farruquito compta com a convidada especial amb la bailaora mexicana Karime Amaya, neboda néta de Carmen Amaya i filla de Mercedes Amaya, la "Winy", un dels pilars de l'art flamenc a Mèxic. 

Karime és jove i sàvia, i explica que, a la seva trajectòria d'èxit inigualable, va ser avalada des dels seus començaments per primeres figures del ball flamenc com Juan de Juan o Antonio Canales. 


El bailaor sevillà ha volgut tenir l'ajuda d'un altre creador inclassificable: Antonio Canales, sinònim d'universalitat del ball flamenc. Únicament en un creador tan independentment radical com Antonio Canales, també fill i nét d'artistes, podia confiar en Farruquito per a dur a terme una coreografia capaç de renovar la força dels avantpassats. 
 "Abolengo" és un espectacle centrat en una concepció del ball que combina el perfeccionisme i l'espontaneïtat i que compta amb un acoblament musical de somni fet a mida. 

Una presentació que podrem gaudir al Teatre Coliseum de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes 595) el proper dissabte 12 de gener de 2012, a les 21:00 hores. 

Recordem que Karime Amaya, va néixer a Mèxic i, volia ser veterinària però van poder més les seves arrels flamenques -de ben petita ja distingia tots els pals del gènere- i, amb 12 anys, va començar a formar-se com a "bailaora" a l’acadèmia que la seva família havia muntat a Mèxic D.F. 

Ara, novament, el seu art es presenta en als escenaris barcelonins… 



QUADRE ARTISTIC: 

Artista convidada: KARIME AMAYA 
Coreografía: Antonio Canales i Farruquito 
Ball: Farruquito, Karime Amaya 
Cante: Antonio del Villar, Juan José Amador, Encarnita Anello 
Guitarra: Roman Vicenti 
Violí: Bernardo Graella 
Percussió: Luis Amador 


No hay comentarios: