lunes, 30 de abril de 2012

Homenatge al general Prim


Actes al Círcol de Reus

dedicats a Prim en la seva estada a Mèxic






El saló de Ball d'El Círcol acollirà el divendres, 4 de maig, a un quart de 9 del vespre, la conferència a càrrec del periodista Albert Torras sobre la commemoració del cent-cinquantè aniversari de la Batalla de Puebla i el general Prim.

Seguidament es farà una interpretació musical amb Claudia Torres, una coreografia de la ballarina mexicana Viviana Sánchez i una lectura poètica de Núria Feliu.

Després de l'acte, es farà una ofrena floral al monument al general Prim, figura clau en la història de Mèxic del segle XIX.

Premsa


VISITA D'UNA DELEGACIÓ

DEL CLUB SOLES DE MEXICALI
Raúl Vásquez, gerent general, i l'entrenador Ivan Déniz van visitar l'Olímpic de Badalona






Publicat a CJB Penya.com. Web official del FIATC Mutua Joventut
Divendres 27 d’abril del 2012
Foto noticía: MAFV


Aquesta setmana, el primer equip del FIATC Joventut, i els equips de les categories inferiors del club verd-i-negre han rebut una visita molt especial. El Gerent general i l'entrenador de l'equip mexicà Soles de Mexicali, van estar a Badalona presenciant l'entrenament del primer equip i xerrant amb Jordi Martí, responsable del planter de la Penya.

Hem volgut parlar amb tots dos sobre el motiu de la seva visita i això és el que ens han dit, tant el gerent general, Raúl Vásquez, com l'entrenador de Tenerife, establert a Mèxic, Ivan Déniz.


Un asteca en territori verd-i-negre, Raúl Vásquez

A què es deu la seva visita a Espanya?

"Una de les coses que estem fent és intentar conèixer de prop la lliga Endesa ACB i la feina que es fa aquí, a Espanya, a nivell de planter. Sabem que el bàsquet espanyol està recollint els fruits i nosaltres estem tractant de copiar les coses bones dels països que estan treballant molt, i bé, amb el bàsquet. Nosaltres volem implantar aquest tipus de treball per al planter del nostre equip, els Soles de Mexicali.


Per què Badalona i el Joventut?

"Hem fet cas a les persones que ens van dir que el Joventut era, juntament amb l’Estudiantes de Madrid, el millor i més potent planter d'aquí. Estem buscant adequar el que tenim a Mèxic, que es treballa amb jugadors de 15 i 16 anys, mentre aquí, a la Penya, tal com m'explicava el director de planter Jordi Martí, es treballa amb nens a partir de quatre anys. Nosaltres volem començar amb el treball de formació per treure i formar jugadors. Hem vingut a veure quin és el mètode de formació, així mateix aprofitant que viatgem a Barcelona, estant Badalona tant a prop, era obligat venir fins aquí per conèixer de prop el Club Joventut Badalona".


Quina és la situació actual del bàsquet mexicà?

"Tenim una lliga nacional i després hi ha la Federació, però la lliga i els clubs són molt independents de treballar a la seva ciutat. Cada equip pot treballar com vulgui amb el seu equip. Ara mateix, al nostre país tenim un dèficit de jugadors mexicans, s'ha afluixat molt la feina amb el planter. En el nostre cas estem buscant un entrenador espanyol per portar-lo cap allà en un projecte de dos anys de cara a treballar amb pedrera i amb nens".


Parli’ns del seu club, els Soles de Mexicali

"Els Soles de Mexicali tenen vuit anys d'història i de participació en la lliga nacional de Mèxic. En aquests vuit anys hem participat com un equip, però el nostre president vol donar un gir al Club amb la finalitat de millorar i integrar-lo a la ciutat. Hem participat a la Lliga de les Amèriques tres vegades, la primera final a quatre es va fer a Mexicali. En el segon any de la nostra existència vam quedar campions de lliga absoluta, com a premi vam poder jugar un torneig a Holanda".

"Hi ha hagut canvis en la nostra competició de lliga, es van incorporar a tres jugadors estrangers i dos llatins, el que vostès anomenen comunitaris, és a dir, jugadors d'altres països d'Amèrica, això va afeblir molt el progrés als jugadors nacionals ja que en els partits moltes vegades els equips estaven format per jugadors forans. Amb això, s'estava debilitant el bàsquet nacional, però aquest any canvia el sistema, es torna als tres estrangers, s'eliminen els llatins i amb això volem donar més importància als jugadors nacionals”.


Com es veu la lliga Endesa ACB des de Mèxic?

"Tots sabem que la competició espanyola és la segona lliga del món després de la NBA. Nosaltres tenim la NBA molt a prop i la feina que fem és moltes vegades fixant-nos en ells. A Mèxic, es passen per televisió partits de la lliga Endesa i seguim amb molt d'interès tot el que passa amb aquesta competició que és la millor lliga, llevant l'espectacle que aporta la NBA, el bàsquet dels Estats Units és pur xou”.


Un tinerfeny en territori mexicà, Ivan Déniz

Format en el staff tècnic del Unelco Tenerife en la temporada 2003/2004, va poder debutar aquesta mateixa campanya a la Lliga ACB, després de la destitució de l'entrenador en aquell temps Paco García. El seu equip va estar a un pas de la classificació per al Play-off, però en l'última jornada de la lliga regular els de Tenerife van acabar en la novena posició.

Després de la seva experiència en el Polaris World Múrcia (LEB) i al Plasencia (LEB-2) l'espanyol va provar fortuna i va decidir emprendre camí cap al bàsquet Llatínoamericà. Primer en el Soles de Mexicali, i més tard amb l’equip del Trotamundos a la Lliga veneçolana.

L'experiència amb Soles està sent molt positiva des del primer dia, arribant a dues finals de la lliga domèstica i acabant subcampions de la Lliga de les Amèriques. En la quarta temporada Déniz vol inculcar als Soles l'estil formatiu que es porta a terme al nostre país, amb l'objectiu de potenciar el bàsquet base del club i alhora el de la LNBP. Una competició plena de jugadors que no són nacionals.


Hem pogut parlar amb Iván i saber més sobre la seva experiència en terres asteques:

"Va ser una experiència nova. La situació esportiva a Espanya no era bona, no hi havia projectes que m’interessessin i va sortir la proposta d'anar a Llatinoamèrica i conèixer el bàsquet a Mèxic. Aquesta és la meva sisena temporada fora. En aquest temps, he entrenat amb equips mexicans i també veneçolans. Estic molt content per com m’estan anant les coses fins ara".

"He estat a Mèxic amb els campions, l’equip d’Halcones de Jalapa. A Veneçuela vaig estar als Trotamundos, a la LBP. Crec que és un bàsquet molt ric ofensivament parlant. Amb l'arribada d'entrenadors argentins, i amb la meva arribada s'ha notat un joc més equilibrat en defensa, un joc més organitzat".

"Amb Mexicali aquesta serà la meva quarta temporada. Hem estat en dues finals de Lliga i hem estat subcampions de la Lliga de les Amèriques".

"En l'última lliga vam acabar cinquens, vam ser el millor equip en defensa, ara estem preparant-nos per pujar les aspiracions per estar entre els quatre millors, sempre pensant en arribar a la final".

"La nostra ciutat està molt a prop de Califòrnia i pel tema de l'emigració hi ha molts mexicans que viuen allà, al tenir fills als Estats Units tenen la possibilitat de tenir la seva nacionalitat i també el passaport mexicà. Als Estats Units el bàsquet és un esport de molt nivell i nosaltres ens fixem molt en aquest mercat de jugadors. Les últimes temporades hi ha hagut uns tres o quatre jugadors nascuts als Estats Units, però de nacionalitat mexicana a cada equip".

"Estem encantats de trepitjar Espanya. Per a mi en particular, ha estat molt gratificant tornar a veure cares conegudes, saludar amics. Per a mi, ha estat com un bàlsam tornar a Espanya, és una cosa que necessitava".

“Hem volgut venir a Badalona perquè és una visita obligatòria per veure com es treballa. Jo personalment tinc un gran record com a entrenador ja que vaig debutar aquí, en partit davant el Joventut. Recordo que Aíto entrenava la Penya i trepitjar aquesta pista va ser una experiència que mai no oblidaré”.


Desitgem a Raúl Vásquez i Iván Déniz que la seva estada entre nosaltres hagi estat profitosa i desitjar als Soles de Mexicali molt bona sort.

domingo, 29 de abril de 2012

Declaracions a Cancún (Mèxic)

"Religió i societat s'interrelacionen de tal manera que juntes
generen una cultura peculiar en cada lloc.."
diu Francesc Pardo i Artigas, Bisbe de Girona






"...l'Església ha d'aprofitar, com un valuós mitjà pastoral, tot el seu patrimoni cultural i artístic, incloses les festes i celebracions populars, per l'evangelització", es la postura defensada per el Bisbe de Girona Francesc Pardo i Artigas, durant la seva participació en la setena edició del congrés mundial de la Pastoral de Turisme, que es va celebrar fins ahir dissabte 28 d‘abril de 2012 a Cancún (Mèxic).

Davant una participació de 200 persones procedents de 40 països diferents, en l’esmenta’t congrés, el Bisbe de Girona Francesc Pardo i Artigas havia defensat dins de la seva Ponència “Propostes pastorals no litúrgiques per al temps de vacances” la importància que te "aprofitar, com un valuós mitjà pastoral, tot el seu patrimoni cultural i artístic, incloses les festes i celebracions populars, per l'evangelització", de que disposa l’Església.

Els Aplecs, els pessebres vivents, les representacions de la Passió, les peregrinacions, les romeries, les festes populars, entre altres son element per redescobrir ja que "religió i societat s'interrelacionen de tal manera que juntes generen una cultura peculiar en cada lloc" La fe cristiana, que té elements universals irrenunciables per a tots, s'expressa en cada lloc amb devocions i creacions diverses, diu el Bisbe, que ha estat convidat pel Pontifici Consell del Vaticà com a representant de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i com a responsable del Departament de Turisme.

Los domingos: Humor Mexicano

.


Armando Hoyos y su madre,
La Familia Hoyos











.

sábado, 28 de abril de 2012

Sábado 05 de mayo de 2012

Niña Yhared 1814
Dueto Mexcandaloso
Urban Sound Invasión
Melina Peña, en
RIP OFF III PERFOMANCE







Rip Off III regresa con mucha energía y más madurez. El elemento clave de estos encuentros es retar al artista a posicionarse en la realidad que vivimos en esta sociedad y responsabilizarse afrontando el problema creando una forma de expresión performática como propuesta, protesta o reacción. El artista a la vez busca atraer al espectador por medio de una sutil dislocación, causando que se re-examinen dentro de este mundo.

En Rip Off I (2009), el artista se mostraba como un producto que se prostituye ante el espectador para poder vender su arte o expresión.
En Rip Off II (2010) el artista se situó como uno más dentro de esta sociedad consumista, reflexionando en la causa-efecto de nuestra toma de decisiones viviendo en el primer mundo y el efecto dominó que se produce hasta llegar a países en conflicto a nivel gubernamental y narcotráfico.

Rip Off III invita al artista a reaccionar a este bombardeo de problemáticas que nos rodea a nivel mundial tales como la crisis financiera, deudas de banco, la precariedad en aumento. Donde los gobiernos y medios de comunicación han creado un sentir de inseguridad al futuro.

En esta edición aristas intervendrán tres espacios de la calle Joaquim Costa, Barcelona., dentro de la semana de Danza, el sábado 5 de Mayo, 2012 a las 17.00 hrs. Explorando la posibilidades de continuar viviendo en un mundo en crisis.
La intervención del público será de suma importancia en el desarrollo de las piezas las cuales estarán llenas de ironía, juego, música, poesía y reflección.

Sábado 5 de mayo de 2012@17.00~~HEAD=NNS hrs.

La ruta comienza en FANTASTIK, Joaquín Costa, Calle # 62. www.fantastik.es

Artistas:
Niña Yhared, México "HISTORIA DE MI PIEL"
www.yhared.com
Melina Peña
www.penalamelina.blogspot.com

Dueto Mexcandaloso - Violina Pauleta y Wrönskiano Teófilo
www.wix.com / twronskiano / twronskiano
KnofLenka y Turellols Anna ¨ Invasión Urbana de sonido ¨
www.myspace.com / mniann

Links a encuentros anteriores:
Rip Off I: http://penalamelina.blogspot.com.es/2010/01/rip-off_08.html
Rip Off II: http://penalamelina.blogspot.com.es/2010/12/rip-off-ii.html

Coordinadora: Melina Peña
http://penalamelina.blogspot.com/
Contacto: 655 664 248


viernes, 27 de abril de 2012

El próximo mes de junio

Real Club de Golf El Prat
acoge una nueva edición
del Torneo de Golf Copa México







La práctica del golf en Barcelona a principios del siglo XX se limitaba al "Real Club de Golf de Pedralbes", inaugurado el 10 de julio de 1912, bajo la denominación inicial de "Barcelona Golf Club". Disponía de 9 hoyos y estaba situado en la carretera de Esplugas (lado mar), entre los cuarteles del Bruch y lo que actualmente es la calle de La Abadesa Olzet.

A principio de los años 50, un grupo de socios de Pedralbes tomó la iniciativa, apoyada por un grupo de socios de Sant Cugat, de emprender el ambicioso proyecto de construcción de un nuevo club de mayores dimensiones y de primer nivel internacional en una finca situada entre El Prat del Llobregat y el mar, el que sería el "Real Club de Golf El Prat". El nuevo club se abre a finales de 1955 como continuidad del Golf de Pedralbes, del cual se trasladaron los empleados, así como la maquinaria y otros utensilios. Se mantuvo también el escudo, con el calificativo de "Real", lo cual fue autorizado por S.A.R. el Conde de Barcelona, Don Juán de Borbón. Es importante asimismo resaltar que la última Junta Directiva de Pedralbes fue la primera de El Prat, con el mismo Capitán de Campo, Don Víctor Giró Minguella, y el mismo Presidente, Don Alfonso Fabra Monteys.

Hoy día el Real Club de Golf El Prat ofrece a los aficionados y profesionales de este deporte unas fantasticas instalaciones y un calendario deportivo rellenito de eventos todo el año.

Dentro del calendario deportivo de este año, se tiene previsto diversos torneos para el mes de junio de 2012. Entre los llamados “Sociales” encontraremos el Campeonato infantil y juvenil previsto para el 10 de junio, el Campeonatos Social para el 14, y el Campeonato Fundación Barraquer para el 19.

Mientras que las pruebas calificadas como “Privadas” se tiene previsto de realizar el Circuito Orange los días 15 al 17 de junio, la Copa México el jueves 22 de junio, y cerrar el mes con el Cat Cup Miami el día 30.

Los torneos privados son una de las herramientas más potentes que existen actualmente para acercar la filosofía de su empresa a sus clientes, socio e invitados. Es el mejor vehículo para establecer relaciones duraderas y alcanzar una gran complicidad con los participantes, creando un ambiente distendido durante un amplio lapso de tiempo y disfrutándolo en un marco incomparable.

Desde el Real Club de Golf El Prat le ofrecemos la oportunidad de celebrar un torneo privado en uno de los mejores campos de golf de Europa. Nuestra privilegiada situación, a sólo 22 kilómetros de Barcelona y a media hora del aeropuerto internacional, le permitirá reunir a sus invitados sin largos desplazamientos y con toda comodidad.
Este año, las instalaciones del Real Club de Golf El Prat acogerán una nueva edición d la competición con regusto mexicano: El II Torneo de Golf Copa México. Organizado por la entusiasta Mariana Hughes.

Las categorías que competirán serán la 1ª y 2ª, por el Sistema Stableford
Los precios de participación se establecen para el Torneo golf 75 euros, Clineic de Golf 40 euros, y acompañante clausura: 25 euros.

También, siguiendo el estilo de la pasada edición, además de los premios por la competición, se realizaran diversos sorteos.


+INFORMACIÓN
Real Club de Golf El Prat.
Real Club de Golf El Prat. Calendario Competición 2012

jueves, 26 de abril de 2012

Este domingo,..

El Dj mexicano
Gunther Robles (Fine Muzik)
De nuevo en el House Sound Of BCN @ Ice bar







ICE BARCEONA Abierto desde noviembre de 2007, Icebarcelona se ha tranformado en un clásico de la Ciudad Condal. Frecuentado tanto por residentes como por turistas, este bar de hielo ubicado en la Barceloneta es el lugar ideal para vivir una velada original y muy divertida.

Icebarcelona es una sala hecha completamente de hielo (paredes, muebles, barra) en la que podrás disfrutar de una cerveza, un refresco (sin gas) o el cóctel que tú quieras ¡a una temperatura de 5 grados bajo cero! Pero no sufras porque nada más entrar te daremos unos modernos chaquetones árticos con piel y guantes.

El diseño de la sala, la iluminación y las esculturas se renuevan cada 6 u 8 meses, con lo cual la experiencia es cada vez distinta si eres de esos a los que les gusta repetir sitio cada cierto tiempo.

Este 2012, el Icebarcelona está mas elegante que nunca, con sillones de diseño modernista al estilo Parc Güell, esculturas de demonios y una barra también inspirada en el art nouveau barcelonés. El promedio de duración de una visita suele ser de unos 45 minutos...

Cuando ya estés tiritando de diversión, podrás salir a subir tu termómetro corporal en la distinguida terraza con vistas al mar de Icebarcelona. Original, sorprendente, único...
¡No te pierdas el primer bar de hielo en la playa del mundo!

Entrada gratuita
Prohibida entrada a menores de 18 años

Acompañando para esta semana en cabina, de:

*** Günther Robles (México), Con más de 10 años de experiencia creador de la productora Fine Musik. Ha tocado con artistas tales como Deep Dish, Satoshi Tommie, James Holden, Miss Kittin, Danny Tenaglia, Danny Howells, Guy J...
La producción musical de estas fiestas estarán a cargo de:

*** AFFANI, productor en los siguientes sellos Bush Records (UK), Twisted Frequency (UK), Molacacho Rec (ES), Bamboo Music (AUS), Love House Rec (UK), Catch 22 Rec (USA), Nocturnal Recordings (UK), Socoloco Music (ES).... Por lo que nos ofrecerá un estilo fresco y contundente puede ir desde el "Deep house" a las pistas

Recuerden: House Sound Of BCN @ Ice bar, Carrer Ramon Trias Fargas, 2 (acceso por la playa)
de Barcelona


Este sábado

Claudia Palavicini y Lourdes Arroyo
Inicias un taller de Danceability-Danzaterapia
en el Centre Cívic Barceloneta








Claudia Palavicini y Lourdes Arroyo realizaran este fin de semana unos talleres de Danceability-Danzaterapia en el Centre Cívic Barceloneta del Carrer Conreria, 1-9, este sábado 28 y domingo 29 de abril de 2012, en horario de 10:00 a 15:00 y de 16:00 a 21:00 el sábado; y de 18:30 a 21:30 h. el domingo.

El taller nos propone una experiencia de DanceAbility-Danza terapia, la comprensión del binomio entre cuerpo mente como una forma de expresión artística y autoconocimiento a través de las diversas posibilidades de exploración de la corporeidad y del movimiento individua.

Dirigido a todas las personas: con y sin discapacidad, movilidad reducida, educadores, monitores, psicólogos, pedagogos, padres de familia y todas aquellas personas interesadas en conocer ambas metodologías de trabajo, tanto para beneficio personal como para el desarrollo profesional.

El coste total del taller es de 115 euros con descuento por pago adelantado.

Hay un segundo taller más corto que se realizará el lunes 29 en Sants, y otro que se está en estos momentos programando y que se realizará en Mollet del Vallès. Sera anunciado en las agendas informativas de AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants convenientemente.


Claudia Palavicini:
Psicóloga, bailarina, docente de danza clásica UNAM-INBA.
15 años de experiencia con la danza terapéutica en investigación, docencia, talleres, conferencias, atención individual y en grupo con diversos colectivos y en varias instituciones públicas y privadas.
Es fundadora del proyecto Kin Metztli desde el año 1997 en el Centro de Estimulación creativa.


Lourdes Arroyo Menéndez:
Pedagoga, coreógrafa, bailarina UP-INBA-CICO.
Maestra certificada en dance Ability per Alito Alessi desde el año 2004.
Fundadora, coreógrafa y directora artística de Danceability México: Diversidad de cuerpos sin Fronteras.
Becaria del FOCAEM.
Ha realizado numerosas presentaciones, talleres, y conferencias en México y la UE.


Inaugura hoy

Bruno Peláez
Revive Colección imaginativa 1.0






El Centre Cívic Guinardó anuncia que en su “Sala d’Exposicións Jaume Valor” situada en la Avinguda Mare Deu Montserrat, 134-140 de Barcelona tendrá lugar hoy a las 19:30 horas la inauguración de la exposición de video arte “Colección imaginativa 1.0” del mexicano Bruno Peláez.

Una exposición que restara abierta a la visita del público hasta el próximo día 08 de mayo del 2012.

Bruno Peláez nació en la Ciudad de México en 1980. Estudiando Comunicación Audiovisual empezó trabajando en televisión, como asistente de producción en videoclips y después como realizador en un programa de televisión especializado en videojuegos.

Se traslado a Barcelona para estudiar un Master en Artes Digitales y un Postgrado en Video Digital. Durante los cuales empezó a producir piezas experimentales, tanto lineales como interactivas.

Actualmente alterna su tiempo entre trabajos comerciales y proyectos de video arte como interactivos.

Sus últimas obras en 2011 son “La Visita” (cortometraje/instalación), “Lîmes” (Animación video), “Crystalline & Amorphous” (video danza), “Cebiche” (Video Arte), “Catrina’s Afternoon” and “W” (Móvil Videos).

Ahorita pueden visitar su obra visual en el Centre Cívic Guinardó en horario de lunes a viernes de 09:00 a 21:00, y sábados de 10:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00…

Curiositats de casa...



El Bibliotren, el Tren de la Lectura,
en el marc del Pla Nacional de Lectura, 100% lectors


• El projecte consisteix a transformar l’interior de 10 cotxes dels trens de les línies metropolitanes de FGC en una biblioteca virtual

• Dins del Bibliotren els passatgers es podran descarregar al mòbil el primer capítol de 40 llibres de manera instantània i gratuïta








Publicat a la web de la Generalitat de Catalunya.


El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i la consellera delegada del grup editorial Random House Mondadori, Núria Cabutí, han presentat aquest matí el Bibliotren, el Tren de la Lectura. També hi ha assistit el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Fèlix Riera.

La iniciativa forma part del “Pla Nacional de Lectura (2012-2016). Impuls de la lectura 100% lectors” impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat amb l’objectiu de vertebrar esforços de diferents sectors i àmbits, orientant-los cap a l’augment dels hàbits lectors de la ciutadania.

Amb aquesta actuació s’ha transformat l’interior de 10 cotxes dels trens de les línies metropolitanes de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, en una biblioteca virtual de manera que els passatgers que disposin de terminals d’smartphone puguin tenir accés gratuït a una sèrie de propostes literàries a través de codis QR.

En la seva intervenció en la presentació, el conseller Mascarell ha afirmat que “si el segle XX va ser el que va donar a tothom la possibilitat de llegir, el XXI ha de ser el segle en què tots els ciutadans siguin lectors”. “La lectura és una responsabilitat de tots i cadascun de nosaltres”, ha destacat el conseller.

El conseller ha afegit que “vincular els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb una iniciativa per fomentar la lectura és un signe dels nostres temps. Com més lectors i més cultes siguin els viatgers, els ciutadans en definitiva, millor serà el país”.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, ha explicat que “a més de les biblioteques, el lloc on més es llegeix és als trens”. En aquest sentit, ha destacat que la iniciativa del Bibliotren vol “fer més amable el trajecte i apropar la gent al món de la cultura” i ha valorat el fet que la iniciativa és fruit de la col•laboració entre institucions.

Per últim, la consellera delegada del grup editorial Random House Mondadori, Núria Cabutí, ha manifestat que “és un plaer i un honor que els nostres llibres siguin els protagonistes de la campanya, perquè aquesta iniciativa fomenta la lectura entre tots els públics”.

Les novetats literàries, al mòbil
L’interior dels cotxes simula una biblioteca mitjançant la vinilització de les finestres on hi figuren les portades de les diferents obres literàries, amb el codi QR associat. A través d’aquests codis, els clients poden descarregar el primer capítol del llibre de manera instantània i gratuïta.

En aquesta primera edició del projecte, el grup editorial Random House Mondadori ha posat a l’abast dels clients 40 novetats i èxits literaris de les seves editorials Rosa dels Vents i Debolsillo.

La iniciativa es durà a terme durant un període aproximat de dos mesos i es repetirà tres cops a l’any fins al 2016, amb la implicació d’editorials catalanes interessades a col•laborar en les properes edicions de la campanya.


FGC, compromesos amb la lectura
Des de fa anys, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya entén l’interior dels trens com un espai natural de lectura i als seus clients com uns lectors potencials. Són molta els usuaris d’FGC que associen els seus trajectes quotidians amb una estona tranquil•la i agradable per submergir-se en el plaer que suposa gaudir d’un bon llibre.

El Bibliotren és una nova acció que s’engloba dins d’una estratègia global de foment de la cultura, endegada per la companyia fa més de 10 anys. En aquest període, Ferrocarrils ha editat diferents obres literàries d’autors catalans per ser distribuïdes entre els seus clients.

miércoles, 25 de abril de 2012

El pasado domingo…

El Charro Catalán y sus Estrellas
Vistieron de gala el escenario de Cornellà de Terri






Fotografía de Martha Inés Sánchez Navarro


Fotografía de Martha Inés Sánchez Navarro

El pasado domingo 22 de abril de 2012 tendría lugar en la población de Cornellà de Terri (próxima a la ciudad de Girona) la gala de música mexicana a cargo del cantante internacional Josep Pérez Abuyé. Persona muy conocida también en medios artísticos por el nombre de “El Charro Catalán”.

Josep Pérez Abuyé, natural de Girona, es un artista catalán especializado en música popular mexicana y muy especialmente en las conocidísimas rancheras y música de la Revolución Mexicana, que este domingo, con carácter excepcional, actuaria en la Sala Can Font (carrer Pirineus 4) de la referida población.

Una sala que despliega una interesante actividad cultural con programaciones todo el año. El día 8 de abril había pisado este mismo escenario Carles Flavià con su “Políticament correcte”, y el 20 de abril Diego Cortés con su espectáculo “De Pasión”...
Hoy tocaría música mexicana. Así estaba anunciado: “El Charro y sus Mariachis. Homenaje a Gloria Lasso”…

Este domingo pero, se había levantado lluvioso y melancólico…
A pesar de todo, de ser un día desapacible y desanimado, Josep Pérez Abuyé llenaría el escenario con su habitual aureola. Rodeado del mejor Mariachi. De músicos de altísimo nivel bajo la experta batuta de José Garita.

Una voz armoniosa y vibrante la suya, que nos haría recordar aquellos conocidos temas llenos de nostalgia y vibrante sentimiento. Desde los conocidos corridos de la Revolución, tan universales como “La Adelita”, pasando por pizas llenas a rebosar de los más íntimos sentimientos, como la canción “Albur de Amor”, Pérez Abuyé nos ofrecería sus mejores piezas para satisfacer los deseos de un público sediento de música tremendamente inmortal.

En la interpretación de El Charro Catalán tendríamos de todo y bueno. El día gris y pesimista quedaría allí en la calle. Pues, dentro de la Sala, las canciones y la música crearían un ambiente de primavera. Luminoso. Radiante…

Y tendríamos dos atenciones no previstas. Dos obsequios especiales:
El primero, el que dedicara a “su” público el artista. La primera ranchera escrita en idioma catalán, que lleva por nombre “Cara o Creu”. Una ranchera compuesta por el célebre Antonio Mas, natural de Caldes de Malavella (Girona).

La segunda sorpresa vendría a cargo de las actuaciones de las bailarinas folclóricas mexicanas dirigidas por Susana García que nos presentarías bailes típicos veracruzanos y jalisquenses, que hicieron naturalmente las delicias del público allí reunido.

Cornellà de Terri se vistió de gala y reviviría sonidos de lejanas tierras. Ojalá que otras poblaciones de Girona se sumen a esta iniciativa divulgadora de la música mexicana, porque es, ciertamente, música universal.

Y se aprovechasen de la inmensa suerte de tener un artista internacional de la talla de don Josep Pérez Abuyé “El Charro Catalán” que tienen allí mismo.

Una gran voz. Una gran música. Un gran espectáculo!!

Fuimos afortunados de estar nosotros allí….

Del 03 al 06 de juliol de 2012



La Directora del grup SON DE MÉXICO 
Impartirà uns tallers de formació a la
 7a escola d'estiu d'Educació Musical (AEMCAT) 






La tant coneguda ciutat d’Olot per el seu interès cultural i natural, donat que es troba dins del Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa, acollirà la 7a Escola d'Estiu d'Educació Musical (AEMCAT) del 3 al 6 de juliol de 2012 

Una experiència formativa i cultural que any darrera any va consolidant-se com una aposta interessant i avantguardista en el camp de l’aprenentatge musical. Enguany, s’afegeix l’eslògan “Belluga’t”: tot un repte, tota una provocació, una fita.. 

En Josep Maria Godoy i Tomàs, President de l’Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya (AEMCAT) ens recorda que l’entitat es va constituir el 18 de maig de l'any 2002 en una de les aules de música de la Universitat de Girona. 
Son dons, molts anys compartir experiències, formació, material, emocions, inquietuds... 

Com diu Godoy i Tomàs: “Aquesta 7a escola d'estiu amb el títol BELLUGA'T us proposa dedicar aquests quatre dies de juliol a treballar tot el que té a veure amb el moviment, el cos i la dansa als centres educatius, però també i en el marc de la formació intensiva i els espais d'intercanvi i reflexió que s'hi generen, buscar noves estratègies per fer bellugar tot el que es refereix a l'educació musical i la cultura en general en els centres educatius del nostre país.

Com sempre hem intentat buscar un grup de formadors i formadores que ens ofereixin qualitat docent i ens facin propostes atractives, innovadores i ens permetin una actualització de continguts i metodologia, tan necessàries per adaptar-nos a les noves situacions que es generen als nostres centres educatius. 

L'ajuntament d'Olot ens ha ofert totes les facilitats per tal que les més de 150 persones que tenim previst assistir-hi gaudim de les màximes comoditats pel nostre treball. Estem segurs que a Olot estarem molt bé, tant a l'espai dedicat a la formació, el Centre de Formació de Belles Arts, com l'espai d'allotjament, l'alberg ...., però en general gaudirem del bon clima, ambient i hospitalitat de tota la ciutat d'Olot. 

En tot cas, la junta directiva de l'AEMCAT desitgem que el programa us sigui tan interessant com per BELLUGAR-NOS cap a Olot i a Olot, i dedicar unes quantes hores de l'estiu a la nostra formació permanent i, perquè no, a celebrar els 10 anys de l'AEMCAT!” 

Enguany, es presenta un interessant ventall de tallers estructurats en tres nivells orientatius: I=infantil / P=primària / S=secundària. Uns tallers d’una durada de sis hores plenament monogràfics i dirigits per professors d’un alt nivell pedagògics. 

Entre el professorat que assistirà, noms tant destacats com Aurora Mañé, Carme Nájera, Vicent Tormo, Neus Fernández, Thierry Hochstätter, Violant Olivares, Toni Cuesta, Heidemarie Müller, Joan Serra y Tomàs Gonzàlez. 

Violant Olivares, persona molt coneguda dins la Comunitat Mexicana resident a Catalunya, volguda i respectada, per la seva qualitat humana i professional, oferirà el taller anomenat ENDANSA'T! (audicions en moviment). Un taller on et proposen fer un viatge per tastar un món de músiques de tots els temps, cultures i estils. Descobrirem els ingredients bàsics de la música a partir del moviment i crearem senzilles coreografies per seguir-la i ajudar a reconèixer els seus elements. 
Agafa la maleta i... endansa’t! 


VIOLANT OLIVARES. Síntesis biogràfica: 
Diplomada en Educació Musical per la UAB, actualment és mestra de Música i Dansa a l’escola L’Arenal de Llevant (Barcelona). 

Llicenciada en Guitarra pel Conservatori Superior de Música del Liceu. Postgraduada en l’especialitat de Comunitat Sorda per la UB. 

Diploma de formació en Treball Corporal Integratiu. 

Ha participat en cursos de diverses metodologies, com ara els organitzats per l’Associació Orff, l’Escola de Pedagogia Musical, l’Institut Llongueres, l’Escola d’Expressió i Psicomotricitat, la FCEC, el Mercat de les Flors, entre d’altres. 

Membre de l’Esbart Català de Dansaires, integrant del grup de música pre-hispànica Tocuícatl i directora del grup de dansa folclòrica Son de México. 

Combina la seva tasca docent amb cursos de formació de formadors a Catalunya i Mèxic i la seva activitat concertística amb l’Orquestra de Guitarres de Barcelona. 



Per a les persones interessades a participar deixarem aquesta informació annexa: 

ESPAIS 

FORMACIÓ 
ESCOLA D'ART D'OLOT:
http://www.escolartolot.cat/ca/escola/situacio.html 

Els espais ens ofereixen les aules necessàries per a la formació i espais amplis per a les activitats conjuntes.

ALLOTJAMENT 
ALBERG TORRE MALAGRIDA:
http://www.xanascat.cat/showhostelarrival.tjc?id=237&index=15 

Tenim l'alberg reservat exclusivament per l'escola d'estiu.

HOSTAL OLOT
DINARS: RESTAURANT SELF LA GARROTXA:
http://www.turismegarrotxa.com/restaurants/restaurant-self-la-garrotxa_159_5472_asociados_datosgrales.html 

Els dinars ens els serveixen a taula, per tal d'optimitzar l'estona del dinar i no perdre temps.


PREUS 

SOCIS / SÒCIES AEMCAT
Matrícula: 100€ (a partir del 28 de maig = 110€)

NO SOCIS / SÒCIES Matrícula: 130€ (a partir del 28 de maig = 140€)

Les inscripcions fetes a partir del 28 de maig tindran un cost addicional de 10€ (persones associades i no associades a l'AEMCAT)

ALLOTJAMENT:
 • Pensió complerta a l'Alberg Torre Malagrida = 98€
(el dinar es farà al Self La Garrotxa i el sopar a l'Alberg). Les places són limitades.
Es reservarà per estricte ordre de pagament.
 • Dormir i esmorzar a l'Hostal Olot = 60€ nit habitació doble.
Dormir i esmorzar

DINAR: Dinar de dimarts, dimecres i dijous: 33€
S'aconsella reservar el dinar col·lectiu per tenir temps suficient (a 3 minuts de l'escola d'art) i no haver de buscar restaurant.
Consulta el menús.

Política


Ramírez Acuña
designado como nuevo embajador en España





Foto: Milenio


Ramírez Acuña ex gobernador de Jalisco y coordinador de los diputados del PAN, fue propuesto este martes 24 de abril en el Senado como nuevo embajador en España por el presidente de México Felipe Calderón si bien cabe señalar que con fecha del viernes 20 de abril el presidente Calderón firmaría el acuerdo de nombramiento que fue remitido este martes al Senado con la propuesta para que Ramírez Acuña sea ratificado como embajador de México en España, la cual se publica hoy en la Gaceta Parlamentaria.

Según refiere la citada gaceta se da cuenta del oficio “con el que remite nombramiento a favor del ciudadano Francisco Javier Ramírez Acuña, como Embajador Extraordinario y Plenipotenciario de México en el Reino de España y, en forma concurrente, sujeto a la recepción del beneplácito correspondiente, ante el Principado de Andorra”.

Nombramiento que se efectueía en base a en base al artículo 27 de la Ley Orgánica de la Administración Pública Federal, que establece que hay que remitir copia del “Acuerdo a la Secretaría de Relaciones Exteriores”, en el que en uso de la facultad que le confiere la fracción III del artículo 89 de la Constitución Política de los Estados Unidos Mexicanos.

martes, 24 de abril de 2012

Los martes: Historia de México

.


(41) Noticiero del Centenario. Crean un nuevo partido





1909

* Se funda el Partido Antirreeleccionista.
Conozca sus objetivos. Le diremos también quiénes lo integran y qué buscan.

Con Luis Enrique Moguel

Noticiero del Centenario núm. 41
Con el estilo de los programas informativos que actualmente se trasmiten en medios electrónicos, estos noticieros son el resultado de una investigación acuciosa realizada en el Instituto Nacional de Estudios Históricos de las Revoluciones de México (INEHRM), con fuentes primarias, tales como periódicos y documentos, así como fuentes bibliográficas y gráficas para dar a conocer los hechos relevantes ocurridos hace100 años.




.

Del 19 al 21 de abril de 2012


Natalia Lafourcade (MÉXICO) 
Carla Morrison (MÉXICO) 
Festival Viva la canción 2012 





Ya están aquí. A pesar de que la tercera edición del festival Viva la Canción se había postergado hasta nuevo aviso, como avanzadilla para ir abriendo boca se realiza una micro gira durante el mes de abril con conciertos en Madrid (Casa América) el domingo 22, Zaragoza (Sala López) el martes 24, Barcelona (Music Hall) el miércoles 25, París (Francia) (Café de la Danse) el viernes 27, y Amberes (Bélgica) el domingo 29 de abril de 2012. En el concierto de Barcelona actuarán los artistas Xoel López (España), Natalia Lafourcade (México), Carla Morrison (México), y Francisca Valenzuela (Chile). 

Recordaremos a nuestros socios, amigos y lectores que la sala Music Hall se encuentra en la Rambla de Catalunya 2-4 de Barcelona, y que la apertura de puertas se realizará al as 19:30 horas. 
Iniciándose el Concierto a las 20:00 horas Ventas Anticipadas: 12 euros en www.codetickets.com, mientras que el precio en taquilla es de 16 euros. 

Los organizadores de la gira se presentan con las siguientes palabras

 “En el mejor de los casos, una buena canción consigue poner en palabras y música aquello que muchos sienten pero pocos pueden expresar, con la emoción como motor y el corazón en la mano. En el peor de los casos, funciona como una instantánea personal sin demasiado alcance. Pero una canción siempre revela un mundo propio, se trate de clásicos futuros o de simples botellas al mar. El tiempo, como en casi todo, será el encargado de poner las cosas en su lugar. 

El festival «Viva la Canción» apuesta por aquellos compositores iberoamericanos que con su trabajo intentan renovar el significado de la palabra «canción», los que se atreven a innovar y a utilizar distintos conceptos y herramientas en su búsqueda creativa, y que en su propuesta marcan una identidad musical y cultural. Algunos quizás alcanzarán su cenit y en unos años serán leyendas. Otros, en cambio, seguirán vagando por sus universos particulares. Pero en cada caso destacará un afán por expresar sentimientos nobles que siempre merece la pena escuchar. 

De esta manera «Viva la Canción» es una plataforma moderna, alternativa y vanguardista dedicada a artistas que hacen grandes canciones, y se convertirá en un evento de referencia del panorama musical iberoamericano.” 

Natalia Lafourcade (MÉXICO) 
Su padre es un reconocido académico mexicano; su madre, una experimentada maestra de música, autora de un revolucionario método de enseñanza que, los resultados están a la vista, se ve que funciona: su alumna más aplicada fue su propia hija nacida en Veracruz en 1984, un dato que no es menor a la hora de analizar a fondo el talento que desde pequeña viene exhibiendo Natalia Lafourcade. 

Saltó a la fama en 2002 gracias a los premios Grammy obtenidos por su debut en solitario, pero en su adolescencia participó en el grupo de pop juvenil Twist. Actualmente se encuentra a punto de editar su nuevo trabajo, un homenaje al compositor mexicano Agustín Lara. 


Carla Morrison (MÉXICO) 
Esta cantante mexicana se especializa en crear música con pedales con secuencias y loops, junto con su teclado de efectos y guitarra electroacústica. Construye sus canciones con capas musicales de segundas, terceras y cuartas voces –las suyas– aportando a sus directos una gran personalidad. Su sonido melancólico convive con una propuesta muy novedosa y vanguardista. 

A comienzos de 2009 Carla publica Aprendiendo a aprender, su primer EP como solista. En 2010 edita su disco Mientras tú dormías en el que hace un dueto con Natalia Lafourcade y además acompaña –en los coros– a Julieta Venegas en su presentación en el Festival Vive Latino.

lunes, 23 de abril de 2012

Pròxim divendres 27…


La mexicana
Gabriela Rosado Rivera
del col·lectiu artístic Copsd’Ull exposa en El Masnou







Copsd’Ull col·lectiu d’art plural es una interessant aposta artística que aconsegueix ajuntar i projectar quatre maneres noves de veure la vida.
Aquesta aposta de futur es formada per quatre innovadors artistes: Gabriela Rosado, Norberto Sayegh, Albert Giralt “Duarja” y el masnoví Pepe Jiménez Espejo.

El proper divendres 27 d’abril a les vuit de la tarda inauguren una interessant exposició que restarà oberta fins el divendres 09 de juny de 2012 anomenada “Silencis”, a la Sala d'Actes Municipal (Edifici Centre) situat al carrer de Josep Pujadas Truch 1, de la ciutat de El Masnou (Barcelona).
Quatre artistes d’una sola peça, que des del centre del seu treball creatiu ens projectaran les visions més intimes de com perceben “el silenci” a les seves vides…

“..un col·lectiu d’art plural. Diverses mirades: quatre discursos, quatre poètiques diferents treballant al voltant d’una mateixa idea; un diàleg entre els membres del grup i els seus espectadors, utilitzant un ventall de mitjans i suports per desenvolupar projectes i conceptes comuns.

La coherència constructiva que busquem fuig de les fórmules estilístiques, perquè els canvis que cada projecte necessita s’han de pensar des de la idea que defineix els mitjans a utilitzar.

Pensem que l’art, més que representar realitats, ha de crear-les. La solvència plàstica ha d’estar guiada per un sentit poètic, treballant més amb les intuïcions i emocions que amb la raó”.

Tant mateix, una de les persones que formen part d’aquest col·lectiu es la pintora mexicana  Gabriela Rosado Rivera. Artista compromesa i polivalent de llarga trajectòria.
"he trobat en la Pintura la manera de comunicar amb un llenguatge directe i bàsic allò que percebeixo d’una manera ingènua. Durant el procés creatiu construeixo mes amb un sentit emocional que racional, pinto per instint.
Els meus treball sempre han estat entre la abstracció i figuració intentant tenir la major solvència plàstica sense deixar l’estètica...”
Gabriela Rosado Rivera  va néixer a la ciutat de Mèxic a l’any 1966, on estudiaria la seva llicenciatura en Arts Plàstiques a la Escuela Nacional de Pintura, Escultura y Grabado “La Esmeralda” de l’ Instituto Nacional de Bellas Artes.

Viu d’ençà l’any 1998 a Barcelona.



Exposicions, selecció:    

2011 
MESON DE L´AMERIQUE LATINE, Mònaco.
CASA SAGNIER. Barcelona, España.
MUSEUM OF THE AMERICAS. Miami, Fl. USA.
CENTRE CÍVIC CASA SAGNIER.  Barcelona, España.
HOTEL GRAND MARINA EUROSTAR. Barcelona, España.
CENTRO DE ARTE BERNARDO QUINTANA ARRIOJA. UAQ. Qro. Mèxic.
GALERIA 12. Mèxic, D.F.
2010   
DHUB  – Design Hub.  Barcelona, Espanya.
MUSEO PAGAZA. Valle de Bravo, Mèxic.
CENTRO LIBANÉS A.C. Mèxic.
2009   
GALERIA ESPACIO. Morges, Suiza.
2008   
ZHOUB B. ART CENTER. Chicago, IL. USA.
FEMACO Feria Mèxic Arte Contemporáneo. Mèxic, D.F.
2007   
GALERIA ESPACIO. Morges, Suiza.
MUSEO DE ARTE DE QUERETARO. Mèxic.
Centro Cultural Metro, Tamaulipas, Mèxic.
2006   
GALERIA ESPACIO. Morges, Suiza.
INSTITUTO DE MEXICO EN ESPAÑA. Madrid, España.
2005   
PLAZA EMPRESARIAL MONTERREY. Monterrey, NL. Mèxic
LA GALERIA. Mérida, Yuc. Mèxic
DIEDRO ESPACIO. Madrid,  Espanya.
GALERIA ALEXANDRA IRIGOYEN. Madrid, España.
Estació del Metro Pino Suárez . Mèxic, D.F.
2004   
GALERIA ESPACIO, Morges, Suiza. Exposició individual.
CASA DAS ARTES. Oporto, Portugal y GALERIA TREM. Faro.  Portugal. Exposició individual.
2003   
EMBAJADA DE MÉXICO EN PORTUGAL. Lisboa, Portugal  Exposició individual.
GALERIA ESPACIO, Morges, Suiza.
GAUCHE ART GALLERY. Coconut Grove, Fl. USA.
GALERIA KIN. Mèxic D.F. Exposició individual.
2002  
GALERIA ESPACIO. Morges, Suiza.
MUSEO DE ARTE CONTEMPORANEO DEL ATENEO DE YUCATAN. Mérida, Yuc. Mèxic.   Exposició individual.
ESTACION DE METRO CENTRO MEDICO, Mèxic, D.F.
MUSEO DE LA CUIDAD SANTIAGO DE QUERETARO.  Qro. Mèxic.
2001   
LA CASA ELIZALDE. Barcelona,  España. Exposició individual.
2000   
GALERIA D´ART VINT-I-DOS. Barcelona, España. Exposició individual.
GALERIA ESPACIO. Morges , Suiza.
1999   
MAIRIE DU 3ÈME. Paris, França.
GALERIA ESPACIO. Morges , Suiza. Exposició individual.
INSTITUTO DE MEXICO EN ESPAÑA. Madrid, Espanya. Exposició individual.
1998   
COL.LEGI MAJOR RAMON LLULL, UNIVERSIDAD DE BARCELONA. España.
SECRETARIA DE COMERCIO Y FOMENTO INDUSTRIAL, SECOFI.  Mèxic, D.F.
1997    GALERIA PRAXIS ARTE INTERNACIONAL, Mèxic D.F.  Exposició individual.
1996    La GALERÍA 10/10. Mèxic D.F.
1995    PARQUE DEPORTIVO ARTURO MUNDET. Mèxic D.F.
1994    GALERÍA EXPRESIONES. Mèxic D.F.
1993    
MUSEO DE ARTE DE QUERÉTARO. Qro. Mèxic.
MEXIC-ART MUSEUM. Austin, Tx, U.S.A.
1991   
IV Biennal de dibuix Diego Rivera  MUSEO DEL PUEBLO. Guanajuato, Mèxic. CENTRO  CULTURAL JOSÉ GUADALUPE POSADA. Mèxic. D.F. e itinerant en la República  Mexicana.
1990   
GALERÍA  JOSÉ MARÍA VELASCO. Mèxic D.F.
MUSEO  NACIONAL DE ANTROPOLOGÍA E HISTORIA. Mèxic, D.F.
1989  
CASA DE LA CULTURA DEL VALLE. Mèxic D.F. Exposició individual.
GALERÍA LA ESMERALDA, Mèxic D,F.
GALERÍA CASA DE LA PAZ, Mèxic D.F.
MUSEO DE ARTE DE QUERÉTARO. Qro. Mèxic.
ALIANZA FRANCESA. Mèxic D.F.
1988  
GALERÍA LA ESMERALDA. Mèxic D.F.


Publicacions:

1987    Il·lustracions de BIOGRAFÍAS PARA NIÑOS, Secretaría de Gobernación, Mèxic.
1995    “El mejor de los mundos posibles” revista Celular, IUSA CELL. Mèxic.
1996    Disseny de portada del llibre “Sigamos” Lecturas  literarias y Culturales editorial McGraw- Hill.   U.S.A.
1999    Les chemins qui nous mènent aux Histoires magiques, Accrochages – Agenda del Arte, Suiza.
2002    “Gabriela Rosado, una visión del Mayab”, The lux & Class Magazine, Mèxic.
2003     “La magie de la couleur et la topographie des souvenirs”, Accrochages,  Agenda del Arte, Suiza.


Altres activitats:

2011      Escenografía “Suite Huasteca” de la companyia  New Jersey Ballet. U.S.A.
1990/91  Coordinació de Exposicions en el XVIII y XIX  FESTIVAL INTERNACIONAL   CERVANTINO, Guanajuato, Gto. Mèxic.
Disseny escenografia per al concert, Escuela Nacional de Música, Mèxic, D.F.
1994    Traballa del 1981 como actriu- ballarina en la companya  internacional  de teatre THEATER  FREDERIK de Bèlgica, col·laborant en el disseny de roba i fent gires en Mèxic, USA, España, Bèlgica e Israel.





Los domingos: Humor Mexicano

.



Chiste de Polo Polo en nocturninos....buenisimo













.


sábado, 21 de abril de 2012

Informació a tenir en compte:



ABUSEN 
ELS IMMIGRANTS 
DEL SISTEMA SANITARI? 





Font: Pla Barcelona Interculturalitat 


1. El gruix de la despesa sanitària la duen a terme les persones més grans de 65 anys.

2. El immigrants són generalment joves i tenen bona salut.

3. A Barcelona només el 2,3% dels immigrants tenen més de 65 anys.

4. La mitjana d'edat dels immigrants és de 32 anys, davant de 47 anys dels autòctons.

5. Segons dades de la Sociedad Española de Medicina Sanitaria (semFYC) les persones immigrades van al metge la meitat que las autòctones, i que la despesa sanitària dels estrangers representa només un 4,6% del total

6. Un altre estudi que corrobora aquesta afirmació és el que Juan Oliva va presentar a les XXX Jornades de l’Asociación de Economía de la Salud, segons el qual Els immigrants utilitzen un 40% menys de recursos sanitaris que els espanyols

7. Segons la Conselleria de Salut, només el 7,3% del total d’intervencions quirúrgiques de 2009 a Catalunya es van fer a pacients immigrants.

8. Finalment. Un estudi de l’Hospital de Sant Pau conclou que l’assistència a urgències de la població estrangera és la mateixa que l’espanyola; exactament el 14,2% del total de pacients, que correspon al percentatge de població estrangera que viu a l’àrea d’influència de l’hospital.

viernes, 20 de abril de 2012

Sábado 02 de junio de 2012



SON DE MÉXICO participará
en la III Fiesta Solidaria Latina de Barcelona






Un año más al pie del cañón dando lo mejor que llevan dentro. Nuestros amigos del grupo de baile Son de México participarán también en una nueva edición de la Fiesta Solidaria Latina que viene celebrándose con carácter anual en los Jardines del Dr. Oliveras, en el carrer Aragò 299 de Barcelona.
El evento, muy bien comunicado a través de las líneas de metro L3 y L2 parada Passeig de Gràcia, y L4 parada Girona, se consolida como una de las grandes citas solidarias de la ciudad Condal. Evento que acostumbra apoyar nuestro emérito grupo de baile mexicano.
Esta edición tendrá lugar el sábado día 02 de junio de 2012 de 16:00 a 23:00 horas siendo una vez más organizado por el Esplai Cultural en colaboración de otras entidades.
En los próximos días informaremos a nuestros lectores sobre el mismo.



jueves, 19 de abril de 2012

Per Sant Jordi



Actuació de Kolectivo Newen
i presentació de la web "Litteratura",
a l'Associació Cultural "La Lottería" de Barcelona









Per Sant Jordi un llibre i una rosa marca la tradició a Catalunya. Però, aquesta vegada serà molt més ... 

Els nostres amics de l'associació cultural La Lottería al carrer Finlàndia 15 de Barcelona, aquest divendres 20 d'abril de 2012 la munten en gran amb presentació i música ben chido.

Els actes programats començaran a les 20:00 hores amb l'actuació del grup de Folk, Fusió “Kolectivo Newen”, un grup format per Jorge Williams Llista Cabrera: Guitarra, veu, percussió, matófono, baix; Miguel Ángel Hidalgo González: Jarana tercera, veu , percussió, guitarra; Euler Samuel Silva de Oliveira: pandeiro, zabumba, triangle, güiro, maixella, veu i guitarra; i Marta Ferrer Carnet: Veu, zapateado, jarana segona. 

El Col·lectiu Newen és un grup de músics de diferents nacionalitats que es van coneixent des de la seva activitat individual en centres socials i diverses causes solidàries. A partir d'algunes idees en comú i coincidències musicals comencen a tocar en conjunt. El seu repertori és un recorregut per les diferents cultures de Llatinoamèrica, amb un fort èmfasi en el so jarocho, cants populars del sud de l'estat de Veracruz, Mèxic, així com la Milonga del con sud, i al seu torn influenciats per ritmes del Brasil. 

Va ser a Barcelona l'any del 2009, on el Col·lectiu Newen començar a organitzar concerts amb una gran diversitat de músics de diferents procedències, i d'aquesta manera, va seguir amb les activitats de difusió de la música tradicional i representativa dels països d'on procedeixen cadascun dels seus integrants. 

Després del gustós concert, serà presentat al públic el nou bloc de "Litteratura" a càrrec de Jordi de Miguel i Germán Vieco. Una eina per als amants de les lletres que ben segur deixarà bocabadats a més d'un. 

A continuació, tancarà la Festa una nova actuació del Kolectivo Newen 

Des AME-Associació de Mexicans d'Esparreguera i Voltants desitjar que aquesta nova iniciativa tingui una llarga i activa vida 



miércoles, 18 de abril de 2012

Cultura



Edson Lechuga a cargo de la Dirección escénica de 
Mastroianni y el gas 
Este viernes en Casa Amèrica Catalunya 






Mastroianni y el gas, del dramaturgo argentino Gabriel Cosoy, explica, entre el humor y la crítica, la rebelión de un idealista ante la imposibilidad de instalar un museo dedicado al actor Marcello Mastroianni en un cine abandonado. 

Dirección escénica de Edson Lechuga, intelectual, cineasta, escritor mexicano. 

Presentación con el autor, Gabriel Cosoy. 


Gabriel Cosoy es miembro del Comité Académico del profesorado de teatro de la Universidad Autónoma de Entre Ríos y asesor de dirección en el Teatro Nacional Cervantes de Buenos Aires. Gabriel Cosoy. 

Breve reseña de sus actividades 
Director, dramaturgo y docente de teatro ha realizado sus estudios en Buenos Aires con maestros como Víctor Bruno, Alejandra Boero, Hugo Soto o Rubens Correa. Se inició en esa misma ciudad como asistente de dirección, participando en el mítico Teatro Abierto (obra: Inventario, Ciclo 1983) y de producciones importantes como la versión teatral de Teresa Batista cansada de guerra o Feliz Año viejo. 

En 1985 recorre distintos países de Latinoamérica y colabora con grupos como Yuyachkani de Perú o La Candelaria de Colombia. 

Desde ese año hasta 1988, dirige al Colectivo de Teatro Teyocoyani de Nicaragua, con el que realiza cuatro obras de creación colectiva, presentando sus trabajos en Suecia, Dinamarca e Inglaterra, participa en el Mayfest de Glasgow (1986) y en el Festival de Teatro de las Américas de Montreal (1987), además de una gira por Toronto y Vancouver. 

Desde 1990 reside en Paraná, trabajando con el grupo Desesperados albaneses, con quienes realiza su actividad tanto de producción de montajes como de indagación tomando como eje el trabajo del actor. 

En 1990, con su obra Qué milagro, gana el premio “Sánchez Gardel” del Fondo Nacional de las Artes. Ha participado de proyectos y programas de desarrollo sociocultural con la comunidad mapuche de Ing. Jacobacci (1990) y con la comunidad mocoví de San Javier (1991-92). 

En 1991 es invitado por la LASA (Latin American Studies Association) como disertante para su reunión anual en Washington D.C. En 1994 fue becado por la OEA para sus Seminarios para jóvenes directores realizados en Buenos Aires y en el Festival Internacional de Córdoba. Representa a Entre Ríos en la Fiesta Nacional de Teatro (1995). 

En 1996, con su obra Disculpe la molestia, realiza una gira por Rio Grande do Sul (Brasil), participando del Festival de teatro do Conesul donde fue premiado como mejor espectáculo y mejor director. Ha sido fundador del Instituto Nacional del Teatro como representante por Entre Ríos, y también jurado de selección en diversas Fiestas Provinciales y Regionales de Teatro. 

En 2002 el Fondo Nacional de las Artes le otorgó la Beca de Perfeccionamiento para Artistas del Interior en dramaturgia con Mauricio Kartún. Participa del Seminario “La transmisión del oficio” dictado por Ricardo Monti, Mauricio Kartun, Xiomara Moreno, Marco Antonio de la Parra y Victor Viviescas, en el marco de “Tintas Frescas”. 

Entre 2001 y 2003 ha escrito y dirigido espectáculos como “Lopecito, la señora y la muchacha” o “Cuando los cerdos arrasan...” (publicada por Ediciones de El Apuntador de Córdoba, Argentina) seleccionada para representar a Entre Ríos en la Fiesta Nacional del Teatro 2005 y elegida por la Universidad de Castuera entre 85 propuestas de Ibero América para girar en mayo de 2005 por localidades de Extremadura, España. 

A su regreso, fue invitado al Festival Cajamarca de Mendoza y al Festival “Argentino de Teatro” de Santa Fe. En 2005 su obra “Las Pascuas del Principal” fue estrenada por el grupo “La Estación” de San Francisco – Córdoba y recibió la Mención al Mérito Literario de la Municipalidad de Paraná. Ha sido miembro del Jurado de Calificación de Proyectos del INT Región Centro Litoral, período 2005 – 2006. 

Como docente ha dictado cursos, seminarios y talleres de actuación, dirección y Teoría e historia del teatro, tanto en Argentina como en España, Brasil y Nicaragua. Su texto teatral “Mastroianni y el gas” ha ganado el Premio Literario Fray Mocho 2006. 

Ha participado del XIIº Encuentro Internacional de Escritores en Monterrey, México 2007 y realizado una gira por ese país y Centroamérica. En 2008 vuelve a la actuación con “El encanto de las palabras” de Rafael Bruza presentándose en Argentina, Paraguay y México en 2009. En 2010 realiza temporada con la Comedia de la Universidad del Litoral (Santa Fe, Argentina) en su rol de Danton en “La muerte de Danton” de Georg Büchner y dirección de Luciano Delprato. 


Musica Chido



La Banda de Pablo Gil
Actuará en el Bar Llibreria Roxanne de Barcelona







Nuestra amiga Dalí nos pasa nota de la actuación del conocido grupo musical “La Banda de Pablo Gil” que por su calidad y variedad ha recogido las mejores críticas y los más calurosos aplausos del público que tiene la suerte de disfrutar de sus encantos acústicos.
Como muchos de nuestros lectores ya sabrán, dos de los componentes del grupo son mexicanos, y entre los numerosos estilos que dominan, uno de ellos, es la llamada fusión mexico-catalana.
Bien seguro el local se llenará a rebosar….
Además de esta excelente actuación, tendrá lugar en pantalla grande un chido clásico de los que levanta pasiones y hace hervir la sangre… un Barça-Madrid que sin duda pasará a los anales de la historia futbolística de muchos aficionados.

Así es el Bar Llibreria Roxanne situado en el Martínes de la Rosa 27 de Barcelona: un hervidero de iniciativas geniales para el ocio…
Porque lo tiene todo. Como decía en un comentario nuestra amiga Gisela:
¿Primer motivo para ir al Roxanne? Lo llevan los mismos encantos de persona que el concurrido Démodé. ¡Toda una garantía de buen gusto!

¿Segundo motivo? ¡El local! Paredes rosas, muebles vintage, luz agradable... ¡Estiloso total!

¿Tercer motivo? ¡La música! En el local suena buena música, claro, pero además, se caracteriza por su librería, que cuenta con más de 300 títulos de temática musical. ¡Ah! Y por si fuera poca, también organizan pequeños conciertos y actividades relacionadas con la música constantemente. ¡Se nota que es su pasión!

¿Cuarto motivo? ¡El cine y la cultura en general! Y es que organizan ciclos de cine, exposiciones, presentaciones de libros... ¡Un no parar, vaya!

¿Quinto motivo? Sus bocatas! Los clásicos pero todos con materia prima de calidad. ¡Denominación de origen Guijuelo!

¿Sexto motivo? ¡Los cocktails! ¡Buenos y a buen precio!

¿Séptimo motivo? Junta todos los anteriores y imagínate el plan. ¿Ya? ¿Pues rumbo al Roxanne, no?
En fin, toda una tentación la de este Sábado 21 de abril de 2012 a las 22:00 horas en el Bar Llibreria Roxanne con la actuación de “La Banda de Pablo Gil”.

Pero, recuenden amigos y amigas:  las tentaciones en pareja o en grupo saben más jugosas…
Las musicales, también…