miércoles, 1 de agosto de 2012

La fi del Món


Josep Ligorred i Perramon 
a la Sala Municipal d’Actes 
d’Arenys de Munt va oferir la conferència 
"La cultura maia i la fi del món del 2012" 






El divendres 27 de juliol de 2012 a 2/4 de 8 del vespre a la Sala Municipal va tenir lloc la conferència “La cultura maia i la fi del món del 2012”, a càrrec de Josep Ligorred i Perramon, i impulsada per l’alcaldia de l’Ajuntament d’Arenys de Munt. 

Aprofitant l’ocasió de que es troba uns dies a Arenys de Munt, es va oferir aquesta conferència, en agraïment al tracte que de sempre s’ha professat al seu oncle i a tota la seva família d’aquesta població catalana. 

Ligorred, nascut a Manlleu l’any 1962, viu actualment a Mèxic, on combina la seva tasca com a arqueòleg i professor universitari amb la de promoció i difusió de la cultura catalana a través del Casal Català de la Península de Yucatán. Va cursar la llicenciatura en Arqueologia a l'Escola Nacional d'Antropologia i Història de la Ciutat de Mèxic, i la Mestria en Ciències Antropològiques a la Universitat Autònoma de Yucatán. 

Actualment cursa el Doctorat en Gestió de la Cultura i del Patrimoni a la Universitat de Barcelona. 

Ha participat en diversos projectes arqueològics a l'àrea maia. És expert en art i arquitectura maia. Ha publicat diversos estudis i ha participat en projectes de salvament arqueològic en àrees de creixement urbà. 

Sobre la imminent fi del món diu que aquesta ha estat del tot distorsionat. Josep Ligorred diu que els arqueòlegs saben que es tracta del tancament d'un cicle dins del calendari maia. 

No hay comentarios: