viernes, 27 de julio de 2012

Formació a mexicans



Alumnes de Medicina de Mèxic 
es formen a la unitat de Geriatria 
de l’Hospital de Granollers (Barcelona) 






Fotografia: Estefanía Marín 


El passat dilluns 23 de juliol el diari El 9 Nou.cat publicaria aquesta noticia amb la que donava a conèixer que 20 alumnes mexicans s’estan formant dins d’aquest hospital barceloní. 

Es tracta d’alumnes de quart de Medicina, es a dir, nomes els hi falta un curs per acabar la seva carrera, els que fan estada a Granollers. 
I aquests mexicans son precisament els que s’estrenen com alumnes internacionals en aquesta primera experiència. És la primera vegada que el centre dóna formació a estudiants de carrera 

Val a dir que l’Hospital de Granollers va ser el primer de Catalunya en crear l’especialitat en gent gran, al 1984, i també en fer formació docent. 

El doctor Sergio Ariño, actual cap de Geriatria, prové de la primera fornada de geriatres Durant aquests anys d’experiència docent s’han format 24 especialistes en Geriatria, un dels quals, el doctor Fernando Coindreau de Mèxic, professor a la Universitat de Monterrey, ha esta el promotor d’aquesta estada formativa dels alumnes mexicans. 

Un projecte bonic en el que cal recordar que “Es va considerar que amb l’envelliment de la població, les necessitats d’aquest col·lectiu serien creixents”, ens recorda el doctor Sergio Ariño, que posa en valor la trajectòria que s’ha seguit a Granollers, perquè no tots els centres catalans han dedicat els mateixos esforços a atendre la gent gran. 

Un col·lectiu cada vegada més nombrós i que requereix una atenció ben especialitzada. 

No hay comentarios: