sábado, 2 de junio de 2012

Sant Adrià



Barri de la Mina 
Mèxic present dins la Setmana Cultural 
del 5 al 8 de juny 






El projecte “México-Flamenco” ha estat impulsat per l’Asociación Tomando Conciencia i l’Asociación de Cultura Gitana Joven Ternikaló XXI, i té com a objectiu donar oportunitats a joves gitanos i adolescents de diferents districtes de Barcelona i també del barri de la Mina de Sant Adrià. 

El documental creat ens mostra com aquests joves participen en uns tallers musicals on aprenen eines de desenvolupament individual i social fent el que més els agrada, cantar i ballar. Aquest el posterior formació d’un grup musical participarien “com a teloners” en el Festival Flamenco de la Mina 2011. 

D’altra banda, el documental també explica el projecte de Mèxic D.F on l’associació Jóvenes Orquestas impulsa iniciatives socials en l’àmbit d’infància i adolescència en grups en risc d’exclusió social. Malgrat la distància geogràfica i cultural, els dos projectes es fusionen de la ma d’Antonio Cortes “Barullo”, i també participen en el procés artistes com Diego el cigala, Moncho, Los Banis, Parrita, Enrique el Negri.... 
Cal destacar la col·laboració en aquest documental, produït per La Cafetera Productions, del Centro Cultural Gitano de la Mina, el Casal de Joves de la Mina, Radio la Mina i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, entre d’altres. 

Després de la presentació del documental hi haurà un espectacle de fusió flamenca i es presentarà l’àlbum “México Flamenco Junior” en el que han participant els nens integrants de Ternikalo XXI i Jóvenes Orquestas. 

El dimarts 05 de juny
10.00h Mostra d'Entitats (fins el dimecres a les 13.00h) a l'Espai Cultural Font de La Mina (c/Ponent s/n) 
11.00h Tallers PESAB per famílies al Casal Cívic (c/Ponent s/n) 
18.00h Acte Inaugural amb la lectura del manifest i actuacions del Club Gimnasia La Mina Gervasio Deferr i Club de Lluita Olimpica La Mina a l'Espai Cultural Font de La Mina (c/Ponent s/n) 
19.00h Emissió de la pel·licula "MéXico-Flamenco" i actuacions musicals dels protagonistes a l'Espai Cultural Font de La Mina (c/Ponent s/n) 


Dimecres, 6 de juny 
18.00h Presentació del llibre "El Camp de La Bota, un espai i una història" a carrec de Josep Maria Monferrer de l'Arxiu Històric de La Mina a l'Espai Cultural Font de La Mina (c/Ponent s/n) Retransmès en directe per desdelamina.net 

Dijous, 7 de juny 
10:00h Ruta en bicicleta pels alumnes de l'Escola Mediterrània. 
11.00h Tallers PESAB per famílies al Grupo Unión (c/Mar s/n) 
17.00h Activitats esportives per a nens i dansa oriental per a nenes i dones a l'Institut Fòrum 2004 Circuit per a persones amb discapacitats "Posa't al meu lloc" al CAP de La Mina 19.00h Xerrada "Parlem del comerç" a carrec de Mari Carmen Méndez Bernal a l'Espai Cultural Font de La Mina (c/Ponent s/n) 

Divendres, 8 de juny 
10:00h Ruta en bicicleta pels alumnes de l'Escola Mediterrània. 
21.00h Sopar Popular i actuació final de festa. El preu del sopar es de 12€ i hi ha places limitades. Cal dirigir-se a l'Associació de Veïns per adquirir el tiquet (fins el dimarts 5 de juny) 


No hay comentarios: