miércoles, 6 de junio de 2012

Noticies de casa


Trobada de la Delegació de Turisme a Platja d'Aro 
Va cloure aquesta reunió 
el bisbe Francesc Pardo, que va comentar el contingut de la ponència que va presentar en el VII Congrés mundial de Pastoral del Turisme, que recentment va tenir lloc a Mèxic 



En el pòrtic de la temporada turística la Delegació episcopal d'aquesta pastoral especialitzada, i des de fa més de vint anys, convoca responsables del sector que a la diòcesi de Girona té una incidència cabdal en l'economia: oferta de llocs de treball, relacions internacionals i també en l'acció de l'Església. 

Segons publica Catalunya Cristiana, el dimarts 05 de juny de 2012: 

Un bon nombre de parròquies es poden considerar turístiques, és a dir, amb una presència de fidels procedents de moltes altres diòcesis i països i també amb un accent especial els caps de setmana i amb problemàtiques socials, especialment relacionades amb els treballadors i el personal de servei als establiments i les empreses turístiques. 

Per tot plegat, és bona aquesta iniciativa que aplega persones d'àmbits d'activitat molt diversa, des dels empresaris, passant pels polítics i fins als rectors d'aquelles parròquies ja esmentades. 

L'eix de la trobada d'enguany, com gairebé no podia ser d'una altra manera, s'ha centrat en la situació econòmica general i en els efectes en el sector turístic. 

La trobada va tenir lloc a l'hotel Costa Brava de Platja d'Aro i hi va intervenir el president del Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, el qual aportà unes dades bàsiques sobre la participació del sector de l’hostaleria en l'economia catalana. A més a més considerà que som un país amb molt bona disposició d'acollida als nostre visitants. Gay de Montellà va considerar que calen tres coses: treballar més, estalviar més i formar-se més. 

El president del Foment es va referir als efectes que l'atur, especialment el de llarga durada, provoca en les persones que el pateixen. Amb posterioritat declarà a Catalunya Cristiana: "És molt inquietant la situació en què viuen moltes persones en atur amb afectacions a les seves famílies, el seu futur i amb una permanent inquietud". 

A la trobada també hi va participar, en nom del grup Sehrs, Eudald Puig, que va destacar la importància dels turistes nacionals i estatals en l'activitat del sector a casa nostra. 

Va cloure aquesta reunió el bisbe Francesc Pardo, que va comentar el contingut de la ponència que va presentar en el VII Congrés mundial de Pastoral del Turisme, que recentment va tenir lloc a Mèxic. 

En la seva intervenció es va referir al codi ètic mundial pel turisme, que precisament s'havia presentat en l'esmentat congrés mexicà, i va compartir amb els participants a la trobada la reflexió sobre la necessitat d'oferir un turisme que marqui la diferència, que no s'amagui la nostra identitat cultural cristiana, sense imposicions, però amb un respecte total aquesta nostre personalitat. "Tenim un patrimoni de fondes arrels cristianes per oferir - va dir el bisbe Francesc Pardo- i que respon a uns sentiments que ens identifiquen com a poble i com a realitat social". 

No hay comentarios: