lunes, 25 de junio de 2012

Les Lectures a la Fresca


L'Associació Amics de Pedra i Sang 
de Sant Cugat del Vallès 
reviu l’obra mexicana de Pere Calders





Fotografía: Cugat.cat 

Aquí descansa Nevares és un dels contes de Pere Calders considerat de narrativa mexicana en el conjunt de l’obra calderiana pels estudiosos y no podía pas faltar dins d’aquesta iniciativa de “Les Lectures a la Fresca” que tornen enguany a Sant Cugat del Vallès (Barcelona) amb Pere Calders com a protagonista. 

Els tres primers dijous de juliol de 2012 a les places de Sant Pere i de l'alcalde Magí Bartralot, i a l'espai dels castanyers dels Jardins del Monestir acolliran les representacions en homenatge del centenari del seu naixement. 

La primera representació, que porta per títol “Em dic Pere i dos cognoms més'” presentarà un divertiment escènic a partir de l'obra de teatre inacabada de Calders, 'Taula rodona'. Víctor Alexandre, Piti Español, Josep Maria Jaumà i Ignasi Roda oferiran quatre finals per al muntatge. 
La plaça de Sant Pere acollirà aquesta primera cita dijous de la setmana vinent a les deu de la nit. 

Recordem que Sant Cugat del Vallès va ser el primer municipi on Pere Calders va viure quan va tornar de l'exili a Mèxic, ja que tenia família a la masia de Can Calders. 

El següent dijous, 12 de juliol, serà el torn per a l'obra “Firduqui”, que es representarà també a les deu de la nit a la plaça de l'alcalde Magí Bartralot. 

“Firduqui” és un muntatge escènic fet a partir de contes de misteri de Pere Calders i que compta amb la direcció de Dolors Vilarasau. 

La tercera i última proposta arribarà el tercer dijous del mes, 19 de juliol, i serà “Nevares”. Un musical amb text, direcció i cantables d'Ignasi Roda a partir de la novel·la “Aquí descansa Nevares”, de Pere Calders. 

La cita, com les altres, serà a les deu de la nit als Jardins del Monestir - Espai dels Castanyers. 

El cicle Lectures a la Fresca és una iniciativa dels Amics de Pedra i Sang i compta amb el suport de l'Ajuntament i la Institució de les Lletres Catalanes. Cugat.cat també hi col·labora. Les tres lectures compten, a més, amb la participació d'una seixantena d'actors. 

No hay comentarios: