martes, 29 de mayo de 2012

Local



França, Grècia….Europa? 
Debat del Fòrum 21 d’Esparreguera 




El passat divendres 25 de maig va tenir lloc a Can Pasqual la celebració del debat "França, Grècia... Europa ? " organitzat pel Fòrum 21 d’Esparreguera, al qual varem assistir AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera atenent la invitació rebuda de la seva President a Mariona Masferrer Ferrer. 

Un tema prou interessant sigui per els natural del país o sigui per les persones vingudes d’altres indrets. Que fem amb Europa. Cap a on anem? 

La polaritat de la greu crisis de Grècia i el canvi de dirigents i polítics a França en fa moure en una clau d’incertesa constant. L’acte comptaria a més de la Presidenta del Fòrum amb tres convidats. La Gabí, alemanya resident a Esparreguera, l’Eduard Ribas, politòleg que treballa a Brucel·les, i Josep Foro professor de Història. 

El primer a prendre la paraula seria el historiador. Qui presentaria un anàlisis cronològic entre la crisi del 1929 i l’actual Crisis (que tant fort afecta a Grècia) amb els seus condicionants extens. Per a Josep Foro els fets actuals “..posen en qüestió coses que es donaven per consolidades” destacant que Europa esta vivint “un moment crucial e històric molt especial” 

Per a Eduard Ribas, Europa “està actuant lent, tard i malament” en un context de “qüestionament de la UE”. Altre interessant óptica del problema seria esbrinar com veuen els alemany –principal motor europeu- aquesta realitat objecte del debat. 

Per a Gabí es fàcil d’entendre que el poble alemany “esta cansat de pagar, primer la postguerra, desprès la reunificació, després l’ajuda a altres països” esmentant el sentiment de veure’s “cada dia més pobres” dintre d’una certa obsessió inflacionista. 

El debat de tant important tema, amb tants matisos i possibilitats es va fer llarg. Acabaríem a les deu del vespre després d’un animat intercanvi d’opinions i complicitats… 



No hay comentarios: