sábado, 12 de mayo de 2012

Actos oficiales



Els cardenals Martínez Sistach i Cañizares 
presideixen l’acte del 25è aniversari de l’Institut Superior de Litúrgia



Mons. Víctor Sánchez Espinoza, arquebisbe de Puebla a Mèxic

El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, va presidir aquest divendres 11 de maig de 2012  l'acte central del 25è aniversari de l'Institut Superior de Litúrgia de Barcelona.
Acompanyat a la presidència pel cardenal Antonio M. Cañizares, prefecte de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments també hi serien presents Mons. Pere Tena, bisbe auxiliar emèrit de Barcelona, i Mons. Víctor Sánchez Espinoza, arquebisbe de Puebla a Mèxic, president de la Comissió de Litúrgia del CELAM, així com del director de l'Institut Mn. Jaume González Padrós. 
L'Institut va començar les seves activitats el curs 1986-87, de la mà d'un grup de professors del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona, fundat l'any 1958 que estaven dedicats a la recerca i la docència en Litúrgia. Durant aquest temps han exercit la seva direcció Mons. Pere Tena, el P. José Aldazábal, SDB, Mn. Joan Bellavista i Mn. Joan Guiteras. 
Adscrit a la Facultat de Teologia de Catalunya, fins a l'actualitat s'han presentat en l'Institut un total de 13 tesis doctorals i 105 tesines de llicenciatura. Els seus estudiants procedeixen de diòcesis de tot l'Estat i de 27 països de tot el món, especialment d'Amèrica llatina.

No hay comentarios: