miércoles, 4 de abril de 2012

Presentació de llibre

"Chiapas a deshora",
un viatge per Chiapas a la recerca dels murals dels pobles indígenes,
de Salvador Martí i Puig.
El 18 d’abril de 2012 al CIDOB






El CIDOB i l’Editorial Acontravent ens ofereixen aquest interesant presentacio que tendrá lloc a la Sala Maragall del CIDOB (C/.Elisabets 12 de Barcelona) el proper dimecres 18 d’abril de 2012 a les 19:00 hores.

Com recorden els organitzadors en la seva web, el llibre de Salvador Martí és un llibre de viatge narrat en forma de dietari. Es tracta d'un viatge a la recerca de tots els murals que hi ha dispersos per les comunitats indígenes zapatistes i que s’han anat pintant durant els darrers tres lustres, primer com a mostres de suport d’artistes d’arreu a la rebel•lió zapatista, i després fruit de dinàmiques pròpies que els membres de les comunitats han anat endegant per mostrar i afirmar la seva iconografia.

El muralisme zapatista té trets singulars que el fan molt interessant artísticament, ja que d’una banda recull part de la tradició clàssica del muralisme nacional-revolucionari mexicà dels anys vint i per altra banda també integra elements del cartellisme dels anys seixanta i setanta, del grafitti urbà de finals de segle XX i de l’estètica naïf.

Amb totes les vicissituds que un viatge així suposa, el llibre conté fotografies i dibuixos que es van anar prenent durant el recorregut. Ple d'humor i honestedat, el llibre de Salvador Martí és més que un recorregut per Chiapas: és una reflexió sobre la realitat social, política i cultural d'Amèrica Llatina.

Presentació de l'obra a càrrec de:

Lolita Bosch, escriptora.
Joan Subirats, Catedràtic de Ciència Política de la UAB.
Salvador Martí i Puig és doctor en ciència política i especialista sobre l'Amèrica Llatina. Ha escrit llibres d'anàlisi, articles acadèmics i d'opinió sobre la realitat política llatinoamericana. Actualment és professor a la Universitat de Salamanca i membre del CIDOB. "Chiapas a deshora" és el seu primer llibre de viatges.

Modera:
Quim Torra, escriptor i editor d'Acontravent.

Un acte ben interesant si be que cal recordar que la capacitat d’aquest asala es limitada y que per tant cal apuntar-se abans. La inscripció acabará 24 hores abans de fer-se la presentación, o ben al completar la totalitat de la capacitat de la sala.

Per inscriure’s clic aquí

No hay comentarios: