miércoles, 25 de abril de 2012

Del 03 al 06 de juliol de 2012



La Directora del grup SON DE MÉXICO 
Impartirà uns tallers de formació a la
 7a escola d'estiu d'Educació Musical (AEMCAT) 






La tant coneguda ciutat d’Olot per el seu interès cultural i natural, donat que es troba dins del Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa, acollirà la 7a Escola d'Estiu d'Educació Musical (AEMCAT) del 3 al 6 de juliol de 2012 

Una experiència formativa i cultural que any darrera any va consolidant-se com una aposta interessant i avantguardista en el camp de l’aprenentatge musical. Enguany, s’afegeix l’eslògan “Belluga’t”: tot un repte, tota una provocació, una fita.. 

En Josep Maria Godoy i Tomàs, President de l’Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya (AEMCAT) ens recorda que l’entitat es va constituir el 18 de maig de l'any 2002 en una de les aules de música de la Universitat de Girona. 
Son dons, molts anys compartir experiències, formació, material, emocions, inquietuds... 

Com diu Godoy i Tomàs: “Aquesta 7a escola d'estiu amb el títol BELLUGA'T us proposa dedicar aquests quatre dies de juliol a treballar tot el que té a veure amb el moviment, el cos i la dansa als centres educatius, però també i en el marc de la formació intensiva i els espais d'intercanvi i reflexió que s'hi generen, buscar noves estratègies per fer bellugar tot el que es refereix a l'educació musical i la cultura en general en els centres educatius del nostre país.

Com sempre hem intentat buscar un grup de formadors i formadores que ens ofereixin qualitat docent i ens facin propostes atractives, innovadores i ens permetin una actualització de continguts i metodologia, tan necessàries per adaptar-nos a les noves situacions que es generen als nostres centres educatius. 

L'ajuntament d'Olot ens ha ofert totes les facilitats per tal que les més de 150 persones que tenim previst assistir-hi gaudim de les màximes comoditats pel nostre treball. Estem segurs que a Olot estarem molt bé, tant a l'espai dedicat a la formació, el Centre de Formació de Belles Arts, com l'espai d'allotjament, l'alberg ...., però en general gaudirem del bon clima, ambient i hospitalitat de tota la ciutat d'Olot. 

En tot cas, la junta directiva de l'AEMCAT desitgem que el programa us sigui tan interessant com per BELLUGAR-NOS cap a Olot i a Olot, i dedicar unes quantes hores de l'estiu a la nostra formació permanent i, perquè no, a celebrar els 10 anys de l'AEMCAT!” 

Enguany, es presenta un interessant ventall de tallers estructurats en tres nivells orientatius: I=infantil / P=primària / S=secundària. Uns tallers d’una durada de sis hores plenament monogràfics i dirigits per professors d’un alt nivell pedagògics. 

Entre el professorat que assistirà, noms tant destacats com Aurora Mañé, Carme Nájera, Vicent Tormo, Neus Fernández, Thierry Hochstätter, Violant Olivares, Toni Cuesta, Heidemarie Müller, Joan Serra y Tomàs Gonzàlez. 

Violant Olivares, persona molt coneguda dins la Comunitat Mexicana resident a Catalunya, volguda i respectada, per la seva qualitat humana i professional, oferirà el taller anomenat ENDANSA'T! (audicions en moviment). Un taller on et proposen fer un viatge per tastar un món de músiques de tots els temps, cultures i estils. Descobrirem els ingredients bàsics de la música a partir del moviment i crearem senzilles coreografies per seguir-la i ajudar a reconèixer els seus elements. 
Agafa la maleta i... endansa’t! 


VIOLANT OLIVARES. Síntesis biogràfica: 
Diplomada en Educació Musical per la UAB, actualment és mestra de Música i Dansa a l’escola L’Arenal de Llevant (Barcelona). 

Llicenciada en Guitarra pel Conservatori Superior de Música del Liceu. Postgraduada en l’especialitat de Comunitat Sorda per la UB. 

Diploma de formació en Treball Corporal Integratiu. 

Ha participat en cursos de diverses metodologies, com ara els organitzats per l’Associació Orff, l’Escola de Pedagogia Musical, l’Institut Llongueres, l’Escola d’Expressió i Psicomotricitat, la FCEC, el Mercat de les Flors, entre d’altres. 

Membre de l’Esbart Català de Dansaires, integrant del grup de música pre-hispànica Tocuícatl i directora del grup de dansa folclòrica Son de México. 

Combina la seva tasca docent amb cursos de formació de formadors a Catalunya i Mèxic i la seva activitat concertística amb l’Orquestra de Guitarres de Barcelona. 



Per a les persones interessades a participar deixarem aquesta informació annexa: 

ESPAIS 

FORMACIÓ 
ESCOLA D'ART D'OLOT:
http://www.escolartolot.cat/ca/escola/situacio.html 

Els espais ens ofereixen les aules necessàries per a la formació i espais amplis per a les activitats conjuntes.

ALLOTJAMENT 
ALBERG TORRE MALAGRIDA:
http://www.xanascat.cat/showhostelarrival.tjc?id=237&index=15 

Tenim l'alberg reservat exclusivament per l'escola d'estiu.

HOSTAL OLOT
DINARS: RESTAURANT SELF LA GARROTXA:
http://www.turismegarrotxa.com/restaurants/restaurant-self-la-garrotxa_159_5472_asociados_datosgrales.html 

Els dinars ens els serveixen a taula, per tal d'optimitzar l'estona del dinar i no perdre temps.


PREUS 

SOCIS / SÒCIES AEMCAT
Matrícula: 100€ (a partir del 28 de maig = 110€)

NO SOCIS / SÒCIES Matrícula: 130€ (a partir del 28 de maig = 140€)

Les inscripcions fetes a partir del 28 de maig tindran un cost addicional de 10€ (persones associades i no associades a l'AEMCAT)

ALLOTJAMENT:
 • Pensió complerta a l'Alberg Torre Malagrida = 98€
(el dinar es farà al Self La Garrotxa i el sopar a l'Alberg). Les places són limitades.
Es reservarà per estricte ordre de pagament.
 • Dormir i esmorzar a l'Hostal Olot = 60€ nit habitació doble.
Dormir i esmorzar

DINAR: Dinar de dimarts, dimecres i dijous: 33€
S'aconsella reservar el dinar col·lectiu per tenir temps suficient (a 3 minuts de l'escola d'art) i no haver de buscar restaurant.
Consulta el menús.

No hay comentarios: