viernes, 9 de marzo de 2012

Societat

AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants
S’afegeix a la campanya de la societat civil
“No al tancament de TV3 per satèl·lit!”






TV3: A partir de l'1 de maig, TV3 tancarà les emissions per satèl·lit, que es fan a través de TV3CAT.

TV3CAT, el canal internacional de Televisió de Catalunya, deixarà d'emetre a través del satèl·lit a partir del dia 1 de maig del 2012, segons ha anunciat la cadena en un comunicat. El canal TV3CAT es podrà seguir veient mitjançant Internet i les plataformes de cable estatals que l'inclouen comercialment a Espanya, però això no serà així a França ni a Itàlia ni, per descomptat, més enllà.

La societat civil vol denunciar aquest pas enrere per a la cultura i la llengua catalanes que talla un cop més la nostre projecció cultural exterior, tancant les portes a Europa, a més de privar els milers de catalans residents a l'exterior de poder participar en condicions d’igualtat de l'espai català de comunicació.

Per aquest motiu, AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants s’adhereix a la campanya en contra del tancament de TV3CAT via satèl·lit, enviant un missatge al president de la Generalitat, al president de la CCMA, al Consell de l'Audiovisual de Catalunya i als principals partits del parlament demanat la seva rectificació.

El text enviat:

Benvolgudes senyores, benvolguts senyors;

Vull expressar el meu rebuig a la decisió d’interrompre les emissions de TV3 per satèl·lit el dia 1 de maig del 2012 i la meva decepció total per aquesta mesura. Considero que el cost d'aquest canal per satèl·lit no en justifica el tancament, sobretot tenint en compte que el cost dels continguts de TV3 es mantindrà encara que l'emissió es faci per Internet.

Cal deixar clar que Internet no arriba a molts llocs del món i, si hi arriba, l'emissió té una qualitat molt més pobra comparada amb l’emissió per satèl·lit. Aquest fet pot representar dificultats per a grups concrets, com ara persones que no disposen de prou amplada de banda, nens o gent gran, amb més facilitat per fer servir el televisor que no pas l'ordinador. Moltes famílies catalanes que vivim a l'estranger ens quedarem sense veure TV3 per satèl·lit després de 15 anys de poder-ho fer.

Us demano que reconsidereu la vostra decisió i no deixeu sense TV3 per satèl·lit els catalans que vivim a l'exterior. Us insto a obtenir l'estalvi no per la via de tancar l’emissió per satèl·lit, sinó optimitzant la gran capacitat de produir contingut de qualitat que té la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Moltes gràcies.

No hay comentarios: