domingo, 4 de marzo de 2012

Atenció joves!!!

Benestar Social i Família ofereix 13.150 places
pel programa "L'estiu és teu!"
Comença el període de preinscripcions a través d’internet i el 012 per a infants i joves de 5 a 17 anys





Font: Generalitat de Catalunya

L’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família te obert el període de preinscripcions del programa “L’estiu és teu!” a través del web www.xanascat.cat i del telèfon d’atenció ciutadana 012.

El programa, que enguany arriba a la seva divuitena edició, ofereix estades de fins a dues setmanes a infants i joves de 5 a 17 anys a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Les modalitats que es poden escollir per a aquestes estades són: música (27 estils i instruments a triar), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives i multiesportives (23 modalitats), combinat d’idiomes i multiesportives, enginy, circ, teatre, veu, cinema i creatives.

El nombre total de places ofertes serà enguany el més alt de la història del programa, amb un total de 13.150. Això significa un augment de 3.942 de places respecte dels participants en l’edició passada de “L’estiu és teu!”, un increment del 43%. Aquest creixement ve impulsat, sobretot, pel reforçament de l’oferta en les estades que inclouen ensenyament d’idiomes (anglès, francès o alemany), que aquest 2012 han augmentat en 2.439 places.

Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses i monoparentals que obtinguin plaça pels seus fills gaudiran d’una reducció del 10% en el preu. Aquests ajuts s’emmarquen en les polítiques de suport a la família i, alhora, intensifiquen encara més l’orientació al servei de la ciutadania dels albergs gestionats per la Xanascat. L’any passat es van beneficiar de les reduccions a famílies nombroses i monoparentals un total de 2.011 nois i noies, el 22% del total dels participants.


Noves modalitats i nous albergs

Com a gran novetat, el programa introdueix aquest 2012 dues noves disciplines d’estada: cinema i creatives, dirigides a nois i noies de 8 a 16 anys.

A les estades de cinema, que es faran a l’alberg de Planoles (Ripollès) de l’1 al 10 d’agost, els participants aprendran tots els rols d’una producció audiovisual: guió, maquillatge, interpretació, gravació, edició i so. A les colònies creatives, que es faran els mateixos dies a l’alberg de L’Espluga de Francolí, s’hi podrà desenvolupar la sensibilitat artística tot aprenent les tècniques de l’escultura, la pintura, el guix o el collage.

Pel que fa a les estades de música, que compten amb un total de 27 instruments i 27 estils musicals, s’hi han afegit dos nous estils: música tradicional –a on es podrà escollir entre flabiol, gralla, sac de gemecs i timbal– i banda de música –clarinet, fagot, oboè, saxofon, trombó, trompa, trompeta o tuba–. En ambdós casos, les colònies es dirigeixen a nois i noies d’entre 9 i 17 anys.

“L’estiu és teu!” també incorpora aquest 2012 dues noves instal·lacions: l’alberg Residència Esportiva Àster (L’Hospitalet de l’Infant), on es faran estades multiesportives (caiac, circuit de cordes, activitats de platja, BTT, ràpel i busseig), i l’alberg Rectoria de la Selva (Navès), on també s’hi faran multiesportives (escalada, ràpel i caiac).

La seguretat, un aspecte capital del programa, també incorpora millores en l’edició d’enguany. En aquesta línia, s’ha revisat i millorat el “Manual de Procediments de la Seguretat Integral per a Activitats”, que documenta i estructura el tractament de la seguretat de totes les estades de “L’estiu és teu!”. L’elaboració d’aquest manual ha estat obra de diverses auditories realitzades en el lloc i en el moment de l’activitat en anteriors edicions.


Les estades amb idiomes, les més ofertes

Les estades que concentren el gros de l’oferta són les que proposen l’aprenentatge d’idiomes: anglès, francès o alemany. Si s’agrupen les estades d’idiomes, amb 4.226 places, i les que combinen els idiomes amb la pràctica de l’esport, amb 4.545, representen el 67% del total de places de “L’estiu és teu!”.

Pel que fa a les modalitats que més creixen respecte la participació del 2011 hi ha, en primer lloc, les estades de veu (+60%) i música (+56%), seguides de les multiesportives (+54%) i les de teatre (49%).

Per mesos, el que més places ofereix el programa és el juliol (9.602), seguit de l’agost (2.363) i el setembre (1.185). L’augment de places en aquest darrer mes, que el 2011 només oferia 88 places, ha estat motivat pel canvi del calendari escolar. D’aquesta manera, es dóna resposta a les diferents preferències i necessitats de les famílies i dels participants, expressades a través d’enquestes.



Termini de preinscripcions: 20 de març

El procés de preinscripcions al programa s'iniciarà demà al matí a les 12 hores i s’allargarà fins a la mateixa hora del 20 de març.

Les persones que vulguin participar-hi poden fer la preinscripció a través del web www.xanascat.cat i del telèfon d’atenció ciutadana 012 durant les 24 hores del dia. En el moment de formalitzar la preinscripció es donarà automàticament als participants un número concret, que serà el de referència per al sorteig públic de places davant de notari que es realitzarà el 21 de març.

Totes les persones preinscrites a través del web, podran consultar, modificar o anul•lar les seves dades en qualsevol moment, fet que evitarà que hagin de trucar una o més vegades al 012 per fer aquestes gestions. Els resultats del sorteig es publicaran a internet el 23 de març a partir de les 12 hores, i es comunicaran el mateix dia per SMS o correu electrònic. Just després, s’iniciarà l’assignació automàtica de places en ordre correlatiu ascendent a partir del número aparegut en el sorteig.

No hay comentarios: