sábado, 18 de febrero de 2012

Fotògrafs mexicans internacionals

.

El Palau de la Virreina acull l’exposició
d’Iñaki Bonillas “ARXIU J.R. PLAZA”
del 24.02.2012 al 06.05.2012







Dijous 23 de febrer, a les 19.30 h tindrà lloc la inauguració oficial d’aquesta nova exposició d’Iñaki Bonillas. Arxiu J. R. Plaza que reuneix per primera vegada els treballs que des de l’any 2003 ha creat l’artista Iñaki Bonillas (Ciutat de Mèxic, 1981) a partir dels diferents usos que ha donat a l’arxiu -principalment fotogràfic- que va heretar del seu avi matern en José María Rodríguez Plaza. Un fotògraf amateur que va esdevenir el cronista oficial de la història visual de la seva família.

El material permet fer un viatge de més d’un segle en imatges agrupades curosament en 30 carpetes i unes altres tantes capses de diapositives.

De tot aquest material que tracta de la figura de J. R. Plaza, La Virreina Centre de la Imatge reuneix una vintena de obres. L’exposició ofereix, d’aquesta manera, una oportunitat única per acostar-se a l’espectre complet de les investigacions de l’artista mexica Iñaki Bonillas amb l’Arxiu J. R. Plaza.

L’ Iñaki Bonillas és tal vegada un dels joves fotògrafs mexicans més internacionals i coneguts a Cataluña, on habitualment, podem gaudir del seu treball gràcies a les oportunitats de les seves exposicions. En aquesta ocasió, les imatge familiars d’aquest àlbum posa en evidència que la pràctica fotogràfica no requereix la producció de noves imatges, sinó que la reelaboració i tractament de les existents en mans adequades i amb tècniques adients, permet per si mateix, gaudir de veritables joies d’art visual.

Recordeu: dijous 23 de febrer, a les 19.30 hores tindrà lloc la inauguració d’aquesta exposició.




.

No hay comentarios: