jueves, 16 de febrero de 2012

AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants:

.

Gàlaxia Mèxic
Les notícies de fora de Catalunya...


Porta 32 anys estancat
el PIB per càpita de Mèxic




Segons refereix Dolors Acosta el 13 de febrer de 2012 per El Sol de Mèxic, en 32 anys, el Producte interior brut (PIB) per càpita de Mèxic ha exhibit un preocupant estancament, en contrasentit, nacions com Xile, Corea del Sud, Xina, Espanya, Singapur i Taiwan han incrementat significativament el valor de la seva producció per habitant.

A l'extrem es tenen els casos de Corea del Sud i Taiwan, països que el 1950 tenien un PIB per càpita inferior al de Mèxic, però, per a 2007, les nacions asiàtiques esmentades havien duplicat al registre mexicà.

Així ho va revelar l'estudi "La reculada del mercat laboral 2000-2010 un problema estructural", elaborat per José Luis de la Creu Gallecs, director del Centre de Recerca en Economia i Negocis del Tecnològic de Monterrey, Campus Estat de Mèxic.

L'anàlisi cita el cas de Xile, que en menys de 30 anys i degut a un procés de reformes econòmiques i polítiques "ben dissenyades i implementades", es va revertir la tendència decreixent de la seva producció, situació que va mantenir el ritme creixent en la generació de riquesa, "procés que no s'ha interromput per les diverses crisis econòmiques que han afligit a altres economies emergents".



.

No hay comentarios: