jueves, 8 de diciembre de 2011

Premis APEI/PRTVI Catalunya 2011

.

Lliurament anual APEI
Uns mitjans de comunicació més vius que mai
En Josep Pérez Abuyé entre les personalitats que lliurarien els “Micròfons de plata dels informadors” als premiats.Foto de família. El Premiats a l’edició ‘Premis APEI/PRTVI Catalunya 2011’
Fotografia: Martha Inès Sánchez Navarro.

Envoltats d’un ambient de compte de Fades podríem descriure el lliurament de Premis APEI/PRTVI Catalunya 2011 que va tenir lloc al hotel balneari Vichy Catalán de Caldes de Malavella (Girona).

Un any més, dins d’aquest monumental i prestigiós recinte de Vichy Català l’Associació Professional Espanyola d’Informadors de Premsa, Ràdio, televisió i Internet (APEI/PRTVI) feia pública el reconeixement de professionals i persones entranyables del mon de la comunicació.

L’acte s’iniciaria amb el tradicional brindis que proposaria Constantino Mediavilla a les 155 persones assistents a la gala de lliuraments de premis d’aquest any. Un brindis de benvinguda amb l’aigua mineral de Vichy Català on simbòlicament “les bombolletes de sort” esdevenien en un sentiment generalitzat d’esperança en un futur millor.

En acabar tindria lloc el sopar de gala. Un sopar que donaria pas al lliurament de premis en un acte que seria guiat impecablement per la Silvia Tarragona, en qualitat de Mestre de Cerimònies.

Acte seguit va iniciar-se el lliurament de premis.
Prèviament a cadascun dels lliuraments, com cada any, en les pantalles habilitades es projectaria una semblança humana i Professional de cada guardonat.

Pujant tot seguit el guardonat a rebre el reconeixement públic dels “Micròfons de plata dels informadors” que seria lliurat de mans d’alguna personalitat de relleu. Esmentem aquí la presencia en els lliurament del conegut Josep Pérez Abuyé, persona polifacètica i reconegut artista de la música mexicana, en aquesta memorable nit participaria en aquest lliuraments, en qualitat de President del APEI/PRTVI de Girona.


En Josep Pérez i Abuyé en el paper d’amfitrió
Fotografia: Martha Inès Sánchez Navarro.


Els guardonats a l’apartat de premsa escrita serien:

- La Vanguardia Recolliria el premi en la seva representació David González.
- Anna Tortajada, escriptora i columnista de l’edició catalana de El Mundo.
- Xavier Vidal-Folch, Director adjunt del diari El País.


Els premiats a l’apartat de ràdio serien:

- Toni Nieto Premi a la fidelitat
- Pepe Nieves per el programa “La Claqueta” de Ràdio Marca
- ‘Memòries de la Ràdio’, un programa punter de Ràdio 4.
- Enric Calpena. Director i presentador programa “En Guàrdia” de Catalunya Ràdio.


El premi al Doblatge:
- Jordi Boixaderas, la veu potent, diàfana, única de tants personatges de la pantalla cinematogràfica.


Els guardonats a l’apartat de Televisió serien:

- Montse Guallar, actriu i presentadora. Una de les cares més populars del mon televisió català.
- Xavi Coral y Espartac Peran presentadors del programa ‘Divendres’, de TV3.
- “59 Segons”, un programa de TVE-Catalunya presentat per Cristina Puig i sota direcció de Francesc Cruanyes.
- Carles Flavià, Director i presentador programa “Jo què sé¡” de Barcelona TV.
- Carles Bosch, periodista i productor del documental ‘Bicicleta, cullera, poma’, basat en la vida del ex-president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, i la malaltia de l’Alzheimer.


Pere Pubill “Peret” entrevistat per TV3 durant el lliurament de premis
Fotografia: Martha Inès Sánchez Navarro.


Dins del capítol de premiats que anomenen “Entranyables” enguany serien:

- Francisco Palasí, “cor i ànima de l’APEI” exvicepresident de APEI/PRTVI.
- Emili Teixidor, autor de ‘Pa negre’, de la qual novel·la es fonamenta la pel·lícula nominada per els Oscars.
- Pedro Pubill conegut artísticament com a ‘Peret’, el Rei de la Rumba catalana.

El ‘Premi Especial APEI/PRTVI’:

- Va ser donat al president del FC Barcelona, Sandro Rosell, qui, donat que aquella mateixa hora estava davant Barça-Levante, delegaria la seva recepció a les mans del seu adjunt en Juan José Castillo.


“Micròfons de plata dels informadors”.
El reconeixement públic d’un treball dins els mitjans d’informació.
Fotografia: Martha Inès Sánchez Navarro.


Val a dir que alguns dels premiats aprofitarien el micròfon per reflexionar de les retallades econòmiques que es realitzen en els mitjans públics, tot defensant el paper, el treball i la tasca que realitzen els professionals d’aquest mitjans.

Tanmateix la intervenció del Carles Flavià passarà a la historia dels Premis APEI/PRTVI Catalunya 2011 per la seva originalitat i espurnant humor. Que varen arrencar somriures i aplaudiments a tots els assistents.

Mig en serio mig en broma les va anar llençant… I també alguna queixa per no comprendre algunes coses de la vida. Deia: “Mi mujer no me deja adoptar a una brasileña de 21 años”…

Així volem recordar la nit del lliurament de premis “Premis APEI/PRTVI Catalunya 2011”. Com una nit on els professionals dels mitjans de la comunicació -d’aquells homes i dones que tenen l’alt deure de donar-nos la informació- d’aquest Món cada vegada més canviant i ple d’incògnites, saben formar una gran família i conservar el seu bon humor per sobre vaivens i incerteses.
.

No hay comentarios: