sábado, 1 de mayo de 2010

Hospitalet de Llobregat

.

L'Ajuntament distingeix 6 ciutadans
per la seva dedicació a L'Hospitalet

Alícia Gámez, Teresa Llovet, Jordi Ibáñez, Domingo Jiménez, José Ortega i Pere Vives





Publicat a Digital.h
Dijous 30 d’abril del 2010


L’H ha lliurat les seves distincions ciutadanes, guardons que es concedeixen cada dos anys a persones que han destacat pel seu treball i la seva trajectòria. Enguany els guardonats han estat la cooperant Alícia Gámez, que no recollirà el guardó fins que no siguin alliberats els seus companys; el director de l’IES Eduard Fontserè, Jordi Ibáñez; la directora del CEIP Santiago Ramón i Cajal, Teresa Llovet; el president de TRO, entitats de foc, José Ortega ‘Ceni’; el poeta hospitalenc en català més conegut, Pere Vives, iel cap dels bombers de L’Hospitalet, Domingo Jiménez (d'esquerra a dreta a la foto).

El Saló de Plens de l’Ajuntament es va vestir de gala per lliurar les distincions ciutadanes de L’Hospitalet, que reconeixen el treball en favor de la ciutat i la trajectòria singular de persones vinculades al municipi. Els guardons van ser aprovats per unanimitat pel Ple Municipal i en aquesta edició han recaigut en: la cooperant Alícia Gámez, els mestres Teresa Llovet i Jordi Ibáñez, el cap de bombers Domingo Jiménez, el president de TRO, José Ortega, i el poeta Pere Vives.

Els portaveus municipals Mario Sanz (PSC), Juan Carlos del Rio (PP), Meritxell Borràs (CiU) i Alfonso Salmerón (ICV-EUiA) van glossar la figura dels distingits, tot destacant la seva tasca per la ciutat i agraint- los la seva dedicació, empenta i il·lusió.

La cooperant de Barcelona Acció Solidària Alícia Gámez, segrestada per Al-Qaida a Mauritània i alliberada el passat 10 de març, no va voler assistir a l’acte i va comunicar a l’Ajuntament que recolliria la distinció quan els seus companys Roque Pasqual i Albert Vilalta, encara segrestats, fossin alliberats. El Saló de Plens va respondre a la petició de llibertat per a aquests dos catalans amb aplaudiments.

El món educatiu va rebre un premi ex-aequo per a la directora del CEIP Santiago Ramón i Cajal de la Torrassa, Teresa Llovet, i per al director de l’IES Eduard Fontserè de la Florida, Jordi Ibáñez. Llovet, que es jubila aquest any, ha destacat per la seva estima de la professió i el seu compromís per la millora de l’escola pública com a mitjà per aconseguir l’equitat i la cohesió social. Per la seva part, Ibáñez ha impulsat diversos programes de forma integral de l’alumnat i el treball en xarxa amb les entitats del barri, que ha culminat en projectes com el treball sobre la memòria històrica que els alumnes amb fet amb l’Associació de Veïns del barri.

La cultura popular va estar representada per José Ortega ‘Ceni’, president de la coordinadora TRO, entitats de foc de L’Hospitalet, i impulsor de la recuperació de la cultura del foc a la ciutat a través de diables, dracs, tabalers, gegants i trabucaires. Els seus inicis en el món de la lluita obrera el van portar cap al món associatiu i la reivindicació dels costums populars lligats a la festa i al foc.

Un altre dels premis a la vocació de servei va ser per a Domingo Jiménez, cap dels Bombers de L’Hospitalet des del 1984, sempre dedicat a la seva professió en ajut de la ciutadania i sempre present en els moments d’emergència, com la nevada del 8 de març o la ventada de gener del 2009, per citar dos exemples, tot i que també va treballar en l’extinció de l’incendi del Liceu o en ajut dels damnificats del terratrèmol de Mèxic.

I també com a presentant de la cultura local va ser distingit el poeta Pere Vives, el més destacat de la nostra ciutat en llengua catalana. Membre de diverses entitats, entre elles l’Ateneu Cultural Catalònia, ha publicat més de 20 llibres en llengua catalana. Va ser creador dels primers Jocs Florals a la Torrassa i està vinculat al Col·lectiu verba i mantenidor del primer Certamen Poètic Andreu Trias. A casa seva té una biblioteca amb més de 1.200 llibres.

Tots els distingits van agrair emocionats aquest reconeixement i van donar les gràcies als seus companys de viatge, als diables, als bombers, als mestres. L’alcaldessa, Núria Marín, va adreçar paraules d’agraïment a tots ells. “Us vull transmetre l’agraïment de tota la ciutat per la vostra entrega, amb humilitat i amb passió. Aquest acte és molt important per a L’Hospitalet, perquè mostra la solidaritat de la nostra gent i la gent és el millor vcapital de la ciutat”.

Els guardonats van rebre un diploma i una medalla amb la figura de la Medusa, una de les restes arqueològiques més antigues trobnades a la ciutat que es pot veure al Museu d’Arqueologia de Catalunya.



.

No hay comentarios: