sábado, 19 de marzo de 2011

Mèxic present a Catalunya

.


L’Orquestra de Guitarres de Barcelona a
l’església de Sta. Maria del Prat de Llinars del Vallès





La antiga església de Santa Maria del Prat acollirà l’esmenta’t concert que s’ofereix gratuïtament el proper diumenge 27 de març del 2011. [Consulteu les nostres Agendes]


El mac d’aquesta església esmentada ja l’any 919, i donada canònicament l’any 1040 es un edifici que consta d'una nau, amb quatre trams i grans contraforts, capçada per un absis poligonal, i amb sis capelles laterals. L'espai central i el presbiteri són coberts amb volta de creueria, mentre que les ales laterals mostren creueria simple i volta de llunetes. L'espai interior és arrebossat i pintat, i una cornisa de gust neoclàssic ressegueix l'edifici a l'altura dels vèrtexs inferiors dels arcs. A l'exterior, la façana mostra un perfil de coronament sinuós, amb un pòrtic d'accés d'arc de mig punt de construcció moderna.


Si bé la documentació al·ludeix a les arrels antigues de la parròquia, l'edifici actual és del segle XVII. Les obres de construcció s'iniciaren el 1680, posteriorment foren aturades i no s'acabaren fins en el període comprès entre els anys 1774 i 1781, tot seguint un estil gòtic decadent.


La basílica reemplaçà una de precedent, d'arrels romàniques. D'aquesta primitiva església només en resten algunes traces a la base del campanar i en les finestres d'un dels pisos, amagades per altres construccions posteriors que l'envolten. També es conserven dues claus de volta, amb les imatges de la Puríssima i de Sant Joan, i una làpida de Gerald de Bosch datada el 1304.


En aquest edifici singular de Llinars del Vallès, tindrem aquest conjunt de guitarristes, veritables professionals que es lliuren al seu públic en cada actuació que fan.


A “Ramblejant” publicaven el dimecres 16 de març -amb motiu del concert que es feia l’endemà al Liceu de Barcelona- una crònic explicativa d’aquesta orquestra molt interessant i que reproduïm a continuació:



L’Orquestra de Guitarres de Barcelona va néixer fa vint anys com un projecte docent al Conservatori del Liceu de la mà d’un dels professors de l’escola, el Sergi Vicente. Avui, totalment consolidada i amb un gran prestigi internacional a les seves esquenes, oferirà un concert a l’Auditori del Conservatori del Liceu el proper dijous 17 de març a les 20 h.
L’Orquestra de Guitarres de Barcelona és un grup de cambra de guitarres engegat entre els alumnes de Grau superior d’aquest instrument. Durant els seus vint anys de vida, Sergi Vicente l’ha anat dotant d’un repertori que li és propi, fruit del seus propis arranjaments a partir de les músiques més diverses.
En poc anys l’Orquestra va aconseguir tenir veu en els escenaris i festivals més importants de Catalunya i actualment és un grup professional contractat arreu del món.
En aquest concert es presenta l’espectacle que iniciarà, el proper més d’abril, una gira
per la costa Est dels Estat Units. El programa inclourà diferents temes de música espanyola sota la direcció del mateix Sergi Vicente. José Lostalo actuarà com a solista i també actuaran les ballarines Arantxa Ragué i Elena Pallarès.

Nomes ens resta convidar-vos a tots aquells que estimeu l’art i la música a participar-hi.
I als mexicans que viuen per aquells indrets, els hi recordem que un d’aquest guitarristes es mexicà…

Aquí teniu el Programa del Concert:


ORQUESTRA DE GUITARRES DE BARCELONA
Sergi Vicente (Director)
Arantxa Regué - Elena Pallarés (dansa)
Solista: José Lostaló


PROGRAMA

-I-

Danzas Cervantinas.................................. G. SANZ (1640-1710)
Danza de las Hachas
Españoleta
Canarios

Introducción y Fandango ............. L. BOCCHERINI (1743-1805)

De “Suite Española” .......................... I. ALBENIZ (1860-1909)
Asturias
Sevilla


Intermedio ( de “La Boda de Luís Alonso”) ............ G. GIMENEZ (1854-1923)


-II-


MANUEL DE FALLA
(1876-1946)

De “El Sombrero de Tres Picos”
Danza del Molinero

De “Canciones Populares Españolas”
Paño moruno
Canción
Nana
Polo

De “El Amor Brujo”
Pantomima
Escena
Canción del Fuego Fatuo
El Círculo Mágico
Danza Ritual del Fuego

De “La Vida Breve”
Danza

*Arranjaments per a orquestra de guitarres de S.VICENTE
.

No hay comentarios: