viernes, 18 de marzo de 2011

Hospitalet de Llobregat

.


Ja es coneixen els guanyadors
del primer concurs de microrelats

Organitzat pel Centre Cultural i la Biblioteca la Bòbila



Publicat a Digital.h
Dijous 17 de març del 2011


“Quise cometer el asesinato perfecto. Me arrojé a las vías del ferrocarril y a la semana... mi amada moría de tristeza. Aquest és el microrelat de genère negre que ha obtingut el premi del públic. L’autor és Luciano Raúl Nahás de la ciutat argentina de Còrdova.
L’altre premi, el del jurat, és per a Asmara Gay, de Mèxic, pel microrelat “El niño ocultó el arma bajo la almohada e inventó una historia”.

Aquest és el resultat del primer concurs de microrelats de gènere negre i policíac organitzat pel Centre Cultural i la Biblioteca la Bòbila i que ha registrat un gran èxit de participació, amb més de 1.000 textos rebuts de 250 autors diferents.

La presència de narradors de Llatinoamèrica ha estat molt important en aquesta primera edició com ho demostren els dos guanyadors.

Recordem que el concurs consistia en escriure un relat de com a màxim 140 caràcters que s’havien de presentar a través de les xarxes socials twitter i facebook.

Els dos guanyadors s’enduran un lot de llibres de l’editorial RBA, editoral que ha col·laborat en el projecte.

El director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, ha indicat que amb aquest concurs han volgut aprofitar el potencial de les noves tecnologies per difondre el gènere policíac.

Canal ha avançat la possibilitat d’editar un llibre amb els mes de 1.000 microrelats rebuts.
Al bloc de la Biblioteca la Bòbila es pot veure un vídeo amb el resultat de les deliberacions del jurat, entrevistes amb els guanyadors i la lectura d’alguns dels microrelats presentats al concurs




.

No hay comentarios: