lunes, 28 de marzo de 2011

Concert benèfic pro Mans Unides

.

El seu demà
És avui..........
Concert de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona
Quant els artistes regales somriures…



L'Església de Santa Maria del Prat va omplint-se...

(Redacció AME) Com varen anunciar a través de les nostres pàgines i agendes, ahir diumenge 27 de març del 2011 a les 19:30 va tenir lloc a l’Església de Santa Maria del Prat de la bonica població de LLinars del Vallès el darrer concert pública a Catalunya abans de iniciar la seva gira per els EEUU, de la coneguda Orquestra de Guitarres de Barcelona.

Davant d’una església abarrotada de públic que omplia la totalitat de l’espai disponible, el conjunt format per vint guitarres, mes el solista José Lostaló, les dues ballarines Arantxa Regué i l’Elena Pallarés, sota la direcció del Mestre Sergi Vicente, varen saber deixar constància una vegada més de l’alta qualitat interpretativa d’aquesta formació musical.

Peces d’un repertori ben pensat, que recollia autors molt coneguts. Com G. Sanz (1640-1710), L.Boccherini (1743-1805). I. Albeniz (1860-1909), G.Gimenez (1854-1923) o Manuel de Falla (1876-1946), varen fer que des de l’iniciï aquests artistes es fiquessin a la butxaca a tot un públic que, de bon començament fins que varen acabar, no varen perdre fil d’aquesta genial actuació.

Grans, joves i petits (hi havien força infants, que per cert admirablement seguiren amb silenci i atenció tot el concert) varen participar d’aquest Concert benèfic pro Mans Unides.

Efectivament, aquesta activitat totalment desinteressada, que comptava a més de la col·laboració de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, l’Ajuntament i parròquia de LLinars del Vallès, a més de la Delegació del Vallès Oriental de Mans Unides (Carrer Anníbal 60, de Granollers), s’emmarcaria dins de la campanya 2011 d’aquesta organització altruista i humanitària que portava per nom “El Seu demà és avui”.

A la presentació prèvia del Concert -a més de donar les gracies al públic i autoritats presents a l’acte- es va informar als assistents d’aquest projecte Solidari que es vol potenciar a Chaqui, Departament de Potosí, de Bolívia, consistent en la millora de la producció de fruita a les comunitats rurals d’aquell lloc.
Tot seguit també es va presentar al públic l’Orquestra de Guitarres de Barcelona iniciant-se l’acte musical.

La cara que veiem al públic ens certificava l’èxit del Concert.


El mexicà Eduardo Hernández Padilla amb els seus companys,
atents a les entrades del Director de l'Orquestra

Aquesta colla d’artistes varen saber fer viure el Do de la Música a tots nosaltres molt be. Allò que porten cadascú d’ells dins del cor i que saben exterioritzar amb el do d’unes mans àgils i ràpides, que converteixen el temps en atmosferes i sentiments.

I aquests moments que varem viure nosaltres entremig d’aquest públic recollit a l’Església de Santa Maria del Prat, ens porta a dir que, aquest meravellós equip d’artistes que estava tocant gratuïtament per a tots nosaltres, -lliurant-se a nosaltres com si toquessin per el públic més selecte o important de tot Món- a més de musica, ens regalaven somriures. Sí ho podem dir en veu alta, varem viure dues hores excepcionals. Varem veure “Quan els artistes regalen somriures... mitjançà l’art que porten dintre”.
Artistes generosos. Lliurats a allò que sí saber fer: donar felicitat, crear somriures, fer viure sensacions per les nostres orelles. Viure la transcendència d’una altre dimensió.

Certament el públic també va saber embolcallar a l’Orquestra: Aplaudiments de peu. Admiració, caliu...

Aquests, amics meus, per uns moments semblava el Gran Liceu de Barcelona. El Liceu popular de Llinars del Vallès..

Va haver també una propina generosa de part dels nostres artistes. Varen veure interpretar una havanera, una rumba i una peça de regust del Sud a menà d’obsequi amb la màxima generositat. Les ballarines del grup també sortirien. Endinsant-se entre el públic tant com l’escàs espai disponible permetia. Varen donar i varen rebre somriures...


Les ballarines Arantxa Regué i Elena Pallarés amb l'Orquestra de Guitarres de Barcelona,
sota la direcció del Mestre Sergi Vicente, fent les delícies del públic assistent..
.


En acabar, no ens varem estar de saludar als mexicans del grup. Els nostres mexicans de cor i de sang. Els amics Violant Olivares i l'Eduardo Hernández Padilla. Que com a membres de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona varen contribuir també a crear aquest èxit que, veritablement, es l’èxit de tots els seus membres.

També tinguérem la ocasió de felicitar al director Sergi Vicente. Tot demanat que fes arribar la nostra satisfacció personal per el desenvolupament del Concert i la nostra admiració per tot aquell grup de virtuosos de la guitarra.

Des d’AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants els desitgem un esclatant èxit durant tota la seva pròxima gira artística als Estats Units d’Amèrica.

Ben segur que sabran robar els seus cors com ho han sabut fer amb nosaltres, en aquest concert celebrat a Llinars del Vallès...


.

No hay comentarios: