viernes, 4 de febrero de 2011

Sense recursos econòmics

Situació desesperada
del refugi de dones i nens de Lydia Cacho a Mèxic
El pròxim divendres 11 de febrer, a les 19:00 hores, Casa Amèrica Catalunya serà escenari d’un acte en suport urgent al refugi de dones i nens de Cancún, a Mèxic (CIAM Cancún).
Aquesta institució passa per una molt delicada situació arran la sobtada retirada de les aportacions econòmiques que rebia, tant d’instàncies oficials mexicanes com de la cooperació internacional.
El CIAM Cancún, fundat fa 10 anys per la periodista mexicana Lydia Cacho, Premi Casa Amèrica Catalunya a la Llibertat d’Expressió a Iberoamèrica 2008, ofereix refugi a unes 60 dones i nens per garantir-ne la seva seguretat un cop rescaptades de xarxes de mendicitat i prostitució. La nova situació creada posa en perill la vida d’aquestes persones.






Publicat a Casa Amèrica Catalunya
Barcelona, divendres 04/02/2011

La mobilització per salvar aquestra entitat, la feina de la qual ha estat premiada i reconeguda en diverses ocasions dins i fora de Mèxic, arriba ara a Barcelona amb aquest acte impulsat pel col·lectiu Nuestra Aparante Rendición i en el que hi intervindran els escriptors Lolita Bosch, Edson Lechuga i Pablo Raphael, i la mateixa Lydia Cacho, en connexió per Internet.

A través del blog Apoyo Urgente al CIAM Cancún
http://apoyoalciamcancun.blogspot.com/ s’atribueix aquesta situació d’escanyament econòmic al refugi de dones i nens a un càstig per haver atès moltes menors víctimes de xarxes de prostitució o mendicitat) tot afectant “interessos empresarials molt delicats”.

Al mateix espai també s’apunta que la retirada dels fons econòmics que aportaven els cooperants internacionals és deguda a l’entrada de Mèxic en l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) i al fet que el govern del país informa que “la violència de gènere a Mèxic és sota control”.
Els promotors de la campanya urgent en suport al refugi de dones i nens de Lydia Cacho qualifiquen "d’insostenible" la situació de violència que es viu a Mèxic i lamenten que l’anomenada guerra contra el narcotràfic afecti de forma greu els projectes socials que s’esforcen per combatre-la i pal·liar els seus efectes en les víctimes més desprotegides.

Més informació:

http://www.americat.net/cameca/servlet/Controller?action=CliLoadNoticia&id=1040&lang=ca
http://www.americat.net/cameca/servlet/Controller?action=CliLoadNoticia&id=1042&lang=ca



.

No hay comentarios: