martes, 22 de febrero de 2011

Estrangeria i ajuntaments

.

El conseller Cleries qualifica de "molt positiva" la reunió amb les entitats municipalistes per analitzar l'esborrany del reglament d'Estrangeria
Conselleria i entitats municipalistes han acordat crear un equip tècnic de treball per elaborar un document marc sobre l'aplicació del reglament a Catalunya




Font: Sala de Premsa Generalitat de Catalunya
Dijous 17 de febrer del 2011


El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, acompanyat del Director General per la Immigració, Xavier Bosch, s’ha reunit aquest matí amb els presidents de l’Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve, i el President de la Federació Catalana de Municipis, Manuel Bustos, per “analitzar conjuntament” l’esborrany del Reglament de la Llei Orgànica 4/2000, sobre els drets i les llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, després de la seva reforma per la Llei Orgànica 2/2009, presentat recentment pel Govern de l’Estat.

El conseller Cleries, va proposar aquesta reunió als representants de les dues entitats municipalistes, per tal de “posar en comú la incidència que tindrà aquest nou Reglament en el funcionament dels ens locals i el paper d’aquests en el procés, i per poder copsar les opinions dels Ajuntaments i ens supramunicipals, que tenen molt a dir, donat que hi juguen un paper important en aquest procés”.

En acabar la reunió, el conseller de Benestar Social i Família l’ha qualificat de “molt positiva” i ha explicat que “hem arribat a l’acord de crear un equip tècnic de treball que crearà un document marc per tal de treballar conjuntament una proposta d’aplicació d’aquest reglament a Catalunya”.

Cleries ha destacat la importància de “consensuar i establir aquesta proposta d’aplicació del reglament”, ja que “s’hauran d’establir criteris generals i homogenis que no permetin interpretacions contradictòries”. Aquest equip tècnic de treball es reunirà de forma immediata per a preparar els documents que s’aportaran a la Conferència Sectorial d’Immigració que se celebrarà el proper dimarts a Madrid.

Un dels acords tancats en la reunió d’avui ha estat que “els informes d’integració social dels immigrants els realitzarà la Generalitat de Catalunya, però els ajuntaments aportaran també un informe preceptiu i determinant”. En aquest sentit, el conseller ha destacat que “l’informe aportat pels ens locals és molt important, perquè són l’administració que té un contacte més directe i un coneixement més en profunditat dels seus veïns”.

El conseller Cleries ha insistit en “la importància del diàleg i coordinació entre les administracions, per treballar plegades, sobretot pel que fa a temes de país com és el tema de la immigració, perquè la nostra sigui una societat integradora i de cohesió”. Aixímateix, també hadestacat que “aquests treballs seran útils també de cara al desplegament de la Llei d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya”, aprovada al Parlament de Catalunya el 28 d’abril de 2010.



.

No hay comentarios: