jueves, 17 de febrero de 2011

.

El Batlle socialista Pierre Cohen
anuncia la cancel·lació del Festival Rio Loco dedicat a Mèxic
En dos mesos refaran una nova programació




La paraula utilitzada és que es desprogramen Mèxic del festival. Un mot sens dubte menys agressiu que la paraula cancel·lació per be que son bessones de llet ambdues.

El cas Cassez continua produint víctimes culturals i pujada generalitzada de la temperatura en els mitjans informatius.

La tarda del dimecres 16 de febrer l’Alcalde socialista de la ciutat de Toulouse Pierre Cohen anunciava als mitjans de comunicació el canvi de programa del Festival Internacional Rico Loco programat pels dies 15 al 19 de juny del 2011 i que era dedicat a Mèxic.

Segons les seves declaracions, el cas de Florence Cassez -la francesa condemnada a 60 anys de presó per segrest a Mèxic- en que el president de la República francesa Nicolas Sarkozy el passat dia 15 de febrer associava com homenatge l’any “De Mèxic a França” ha estat el desencadenant de la reacció de la part mexicana a no participar en els actes de celebració.

Aquest dany col·lateral obliga a re programar el festival donat que segons declara Pierre Cohen no poden ignorar les conseqüències de la retirada de Mèxic, i “El risc de veure com Mèxic impedeix la participació dels seus artistes” com també en l’apartat econòmic el que suposa la seva retirada de no rebre una ajuda de 120.000 euros.

Per la seva part Hervé Bordier, el Director del festival Rio Loco va indicar als mitjans de comunicacions que la refeta programació aposta per “Una barreja de músiques del Món en els que els artistes poden participar” tot apostant per les músiques existent en el nostre Planeta.

Igualment el President de la Associació que organitza el festival Rio Loco en Francis Dizier es va mostrar molt crític amb aquells que considera que converteixen en rehens la cultura per motius polítics, afegint que la nova programació “deixa la paraula a directors mexicans que es mostren molt crítics vers la situació del seu país”.



.

No hay comentarios: