miércoles, 24 de febrero de 2010

Besalú es vesteix de Mèxic...

.
María Inés Ochoa farà un recital entre amics a la nau romànica de Sant Julià, convidada per l'Escola de Música de Besalú per segon any consecutiu.
.
.
La tenim aquests dies amb nosaltres gràcies al festival BarnaSants, en el context de les celebracions pel centenaris de la la Revolució i la Independència Mexicana.
.
La cantant va néixer al 1983 a San Lorenzo Acopilco, Mèxic D.F. El seu talent és nat; creix en un àmbit de creadors i artistes gràcies als seus pares: el cinematografista Jorge Amézquita i la reconeguda i inoblidable cantant Amparo Ochoa; a qui constantment acompanyava en les seves activitats, pel que des de petita aprèn a dominar els fòrums i escenaris, començant des de llavors a cantar i actuar. Durant 6 anys va estudiar ballet, però va guanyar la seva aptitud pel cant. La seva primera presentació en públic va ser als 14 anys a Culiacán, Sinaloa, on va estudiar durant 8 anys. Participa en diversos concursos de la cançó juvenil, en els quals sempre obté el primer lloc. Ha estat convidada a cantar en prestigiosos festivals i diferents escenaris de Mèxic, Xile, Cuba, El Salvador i Portugal, la qual cosa li ha permès compartir amb artistes de renom internacional, com són Oscar Chavés, Marcial Alejandro , Tehua, Viola Trigo, Silvio Rodrígez, Vicente Feliú i Cesaria Evora. María Inés Ochoa va decidir obrir-se pas en la seva carrera com cantant des del 2001, any que decideix radicar en la Ciutat de Mèxic. Des d'aquell moment i sota les difícils circumstàncies que travessen els artistes independents, ha demostrat constància, disciplina i entrega per la cultura de la música tradicional mexicana. Un públic molt entusiasta ha reconegut en aquesta jove cantant a una notable artista, per això ha estat convidada a programes de ràdio i televisió i ha participat en diferents produccions, entre elles destaca la conducció d'un documental produït per la televisió japonesa dedicat a la cançó llatinoamericana gravat a Xile i Argentina, on canta al costat de Mercedes Sosa per a brindar-li en homenatge "Gracias a la Vida". Ha gravat el seu segon disc "El Rostro de mi pueblo" a Santiago de Xile, presentat allí el 2008.

No hay comentarios: