sábado, 16 de enero de 2010

Terratrèmol


Haití.- Un avió amb 12 tones de material partirà des d'El Prat en les pròximes hores
Un avió noliejat per la Creu Roja i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) s'enlairarà en les pròximes hores des de l'aeroport del Prat fins a Haití amb 12 tones de material d'alberg destinat als damnificats pel terratrèmol que va afectar el país caribeny dimarts passat.


Publicat a Yahoo! Noticias
Divendres 15 de gener de 2010


L'aeronau és un avió de càrrega contractat a Ucraïna que ha arribat aquesta tarda amb retard a l'aeroport del Prat a causa de la neu a l'aeroport d'origen. Una vegada a Catalunya, la Creu Roja ha carregat a l'avió 915 botigues de plàstic, 720 kits de cuina i 4.950 mantes. El material, valorat en 200.000 euros, ajudarà a cobrir les necessitats de 12.500 persones que s'han quedat sense casa.

El president de la Creu Roja de Catalunya, Josep Marquès, ha garantit avui des de l'aeroport del Prat que el carregament "serà rebut pel moviment de la Creu Roja tant si arriba a Haití, on el recollirà l'equip logístic de Suïssa, com si arriba a la República Dominicana, on el recollirà la Creu Roja britànica".

Per la seva banda, el director de l'ACCD, Andreu Felip, ha fet una crida a la ciutadania perquè mantingui l'actual ritme de suport a l'enviament de material a Haití. "És vital que aquest suport continuï en les pròximes setmanes per poder treballar en accions a llarg termini de cooperació al desenvolupament", segons Andreu Felip, que ha revelat que l'Agència de Cooperació disposa de 300.000 euros més del Fons d'Emergència per a ajuda a Haití que s'enviarà en els pròxims dies.

L'avió amb el material de la Creu Roja i de l'ACCD partirà cap a Haití al llarg del dia d'avui i aterrarà a la capital haitiana, Port-au-prince, al cap de deu hores de l'enlairament.

L'única novetat sobre víctimes llatinoamericanes es va reportar a El Salvador, on el ministeri de Relacions Exteriors va dir que hi havia un salvadorenc més desaparegut, a part d'un altre que ja havien comptat.

El nombre de víctimes d'altres països seguia igual. Brasil: 15 morts, cinc desapareguts; Costa Rica: dos desapareguts; Xile: dos desapareguts; Espanya: dos morts i 24 desapareguts, Perú: un mort, República Dominicana: sis morts; Uruguai: tres desapareguts.

No hay comentarios: