sábado, 7 de noviembre de 2009

Retalls de premsa...


CCOO de Catalunya demana al Govern central que retiri la seva de decisió de retallar en 50% el pressupost en polítiques socials i d'integració.

Publicat a la Web de CCOO de Catalunya
data: 03.11.2009

El Govern central proposa per al pressupost de l'Estat 2010 retallar en 50% els recursos dedicats a política social i integració. La proposta es contradeix amb anteriors declaracions i afirmacions del president Zapatero sobre que no hi hauria retallades en polítiques socials i d'enfortiment de la política que afavoreix la cohesió social. CCOO considera que aquesta retallada afecta principalment els ajuntaments i educació.
El 40% del pressupost que arriba a Catalunya era per als ajuntaments per a fer polítiques d'inversió en els barris i en programes d'afavorir la convivència i el 50% a les escoles per donar resposta a les aules d'acollida escolar.
Una retallada de pressupost que afecta sobretot les polítiques iniciades per les mateixes administracions en l'àmbit dels barris i escoles, de les quals són beneficiaris tota la ciutadania en millorar la convivència i el nivell educatiu de tot l'alumnat, entre d'altres.
Aquest anunci ens deixa perplexos davant les contradiccions en política d'immigració i en polítiques de cohesió social del Govern central, a la vegada que en les propostes de modificació de la Llei d'estrangeria, quan es destaca com a molt positiu la insistència a totes les administracions de promoure polítiques d'integració i de cohesió social; en canvi, de forma sorprenent el mateix Govern vol retallar el pressupost dedicat al Pla estratègic per a la integració social per als ajuntaments i per les comunitats autònomes.
Demanem al Govern central repensar i retirar la decisió de retallar el pressupost dedicat a polítiques socials i de cohesió social. Els barris i les escoles no poden pagar el preu d'una crisi financera on els culpables són un model de creixement econòmic i l'especulació bancària. El que està en joc és el nostre model de convivència i cohesió social.

No hay comentarios: